Weet jij eigenlijk wat je dagelijks op je gezicht aanbrengt? Dit is iets waar steeds meer vrouwen zich mee bezighouden en steeds bewuster van worden. Wij vinden dat, als cosmeticabedrijf met puur natuurlijke producten, ontzettend gaaf om te zien!

Toch is het soms lastig, indien je geen expert bent op dit gebied, om te weten wat alle verschillende cosmetische termen inhouden. Daarom willen wij jou zo goed mogelijk informeren, zodat je meer te weten komt over de verschillende soorten verzorgingsproducten en ingrediënten. Zo weet jij precies wat de inhoud is van de producten en kun je keuzes maken die aansluiten bij jouw huidtype en persoonlijke voorkeuren. 

 

Wat is hypoallergeen? 

Hypoallergeen is een term dat wordt gebruikt om aan te geven dat een cosmetisch product minder tot geen allergenen bevat. ‘Hypo’ is namelijk latijns voor ‘minder’. Een allergeen is een stof die bij mensen eerder overgevoeligheids dan wel een allergische reactie kan opwekken. Denk aan synthetische conserveermiddelen, harde alcohol en synthetische geur- en kleurstoffen. 

 

Hypoallergene verzorgingsproducten 

Wanneer een verzorgingsproduct hypoallergeen is, bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie. En aangezien bijna vijftig procent van de mensen zegt een gevoelige huid te hebben, is het belang van hypoallergene verzorging groot.

Toch is elke huid anders. Ondanks dat een product alleen plantaardige stoffen en oliën bevat, kan een huid hier gevoelig op reageren. Daarom bevelen wij aan om een nieuw product altijd eerst een aantal dagen te testen om erachter te komen of je huid gevoelig reageert. Doe dit bijvoorbeeld aan de binnenkant van je arm.

Wanneer je huid goed reageert op het product kun je de overstap maken van lichaam naar gezichtshuid. Smeer het product op een klein stuk huid, bijvoorbeeld op de kaaklijn. Wanneer ook je gezichtshuid niet gevoelig reageert op het product is het veilig om te gebruiken. 

Helaas wordt ‘hypoallergeen’ als veelgebruikte claim vaak onterecht gebruikt. Bestudeer daarom alvorens gebruik altijd de ingrediëntenlijst op het etiket van het product. Ingrediënten die je kunt vermijden zijn bijvoorbeeld synthetische parfumgrondstoffen, conserveringsmiddelen (zoals parabenen en formaldehyde) en Lanoline (dit is een hoofdbestanddeel in zalf). 

Weet je niet zeker welke werking een ingrediënt heeft op de huid? Pak dan onze Ingrediënten Encyclopedie erbij. Hier staan alle ingrediënten die wij hebben verwerkt in onze natuurlijke verzorgingsproducten beschreven.

 

Is Creative Cosmetics hypoallergeen? 

Wij werken nauw samen met onze laborant om verzorgingsproducten te ontwikkelen die de gevoelige huid niet alleen verzorgd, maar ook herstelt. Daarom gebruiken wij in onze natuurlijke verzorgingsproducten uitsluitend plantaardige stoffen en oliën die mild en zacht zijn voor de huid.

De Sensitive Repair Fluid is hypoallergeen ontwikkeld. Dit betekent dat wij, Creative Cosmetics en onze laborant, bij deze crème bewust de keuze hebben gemaakt om geen allergenen te gebruiken tijdens de ontwikkeling. Wanneer je de Sensitive Repair Fluid gebruikt is er een verminderde kans op overgevoeligheid dan wel een allergische reactie.

De Sensitive Repair Fluid is een mooie, luchtige crème om mee te starten. De zachte crème heeft milde ingrediënten waar zelfs de meest gevoelige huid goed tegen kunnen.

Dit is ook reden waarom wij de Sensitive Repair Fluid aanbevelen als crème om met natuurlijke verzorging te starten. Wanneer je namelijk overstapt van paraffine verzorgingsproducten naar natuurlijke verzorgingsproducten heeft jouw huid tijd en liefde nodig om te wennen aan het product. Wil jij meer informatie over de overstap van paraffine cosmetica naar natuurlijke cosmetica en wat dit voor invloed heeft op je huid? Lees het hier. 

 

Natuurlijke Verzorging by Creative Cosmetics

  • Welke natuurlijke verzorging past bij de behoeftes van mijn huidtype?
  • Wat doet natuurlijke verzorging voor mijn huid?
  • En, welke ingrediënten zitten er verwerkt in de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics?

Wij hebben de antwoorden! Download hier de Natuurlijke Verzorging gids by Creative Cosmetics

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons