Hoe kun je puistjes en pukkeltjes voorkomen? 
We hebben er allemaal weleens mee te maken… De één wat vaker dan de ander, maar ze komen altijd precies op het moment dat het nét niet uitkomt: puistjes. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, en die je zelf kunt doen, om puistjes (zoveel mogelijk) te voorkomen.

Een goede reiniging is het halve werk
Om puistjes en pukkeltjes te voorkomen is een goede reiniging essentieel. Dit is ontzettend belangrijk voor de verzorging van je huid. Door je huid iedere dag goed te reinigen verwijder je de dode huidcellen. Daarnaast werkt crème ook beter op een schone huid.

Onze reinigingsmelk is hier een heel fijn product voor. Het reinigt de huid op een milde manier en heeft tegelijkertijd een verzorgend effect dankzij de jojoba olie en aloë vera. Hierdoor wordt de vochtbalans hersteld en de (gevoelige) huid gekalmeerd.

Gebruik voor een complete reiniging de reinigingslotion na de reinigingsmelk, dit neemt de laatste restjes vuil weg en reinigt tot diep in de porien voor een optimaal resultaat

Ben je benieuwd naar (het gebruik van) deze producten? Bekijk de video van Sharon waarin ze haar make-up verwijdert en huid verzorgt.

Hoe schoon is jouw smartphone? 
Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je smartphone is een grote bron van bacteriën door alles waar hij dagelijks mee in aanraking komt. Diezelfde bron van bacteriën houd je regelmatig tegen je gezicht tijdens het bellen. Daarbij breng je met je handen ook veel bacteriën van je smartphone over naar je gezicht. Ongemerkt raak je op een dag je gezicht best vaak aan. Hoe vaak laat je wel niet je hoofd op je hand steunen?

Deze bacteriën kunnen ontstekingen in het gezicht veroorzaken, waardoor puistjes kunnen ontstaan. Om die puistjes te voorkomen kun je dus beter je gezicht zo min mogelijk aanraken. En wanneer je dat wel doet, was dan van tevoren je handen.

Je telefoon kun je heel eenvoudig schoonmaken met bijvoorbeeld een brillendoekje of een antibacteriële spray. Wanneer je dit eens in de week doet zal dat al veel bacteriën schelen!

Schone make up kwasten
Zeg eens eerlijk: maak jij je make up kwasten regelmatig schoon? Wanneer de kwasten namelijk niet – of niet vaak genoeg – schoon gemaakt worden blijven de bacteriën erin hangen en breng je deze de volgende keer dat je ze gebruikt weer aan op je gezicht. Door de kwasten regelmatig schoon te maken krijgen de bacteriën geen kans en voorkom jij puistjes en andere onzuiverheden waar je niet op zit te wachten.

Je kwasten schoonmaken is super simpel. In deze blog lees je hoe je in 4 stappen jouw make up kwasten eenvoudig schoonmaakt. Bij normaal gebruik van de kwasten adviseren we dit eens in de twee weken te doen.

Heb je vragen over onze producten of over het schoonmaken van je kwastenset? Via Whatsapp zijn we 6 dagen per week bereikbaar! Stuur ons een berichtje met je vraag.