Als de zon begint te schijnen halen we het allemaal uit onze badkamerkastjes: zonnebrand. Voor een gezonde en stralende huid is het van groot belang om je tegen schadelijke stralingen van de zon te beschermen. Maar welke soort zonnebrand is geschikt voor jouw huid?

Huidverzorgingsproducten kennen verschillende benamingen: crème, olie, melk, zalf en gel. Simpelweg zijn dit een benamingen voor de onderlinge verhouding tussen water en vetstoffen die verwerkt zitten in het product. Naast de verhouding tussen water en vet zijn er nog een aantal verschillen:

  • Het verschil in vloeibaarheid/smeerbaarheid;
  • De mate waarin het product intrekt in de huid;
  • Hoe het aanvoelt op de huid;
  • Hoe het eruit ziet op de huid, en 
  • Hoe gemakkelijk het kan worden verwijdert van de huid.

In principe kun je stellen dat hoe vetter een verzorgingsproduct is hoe minder vloeibaar het is, het minder snel intrekt en plakkerig aanvoelt op de huid, en het niet makkelijk te verwijderen is. 

De twee meest voorkomende soorten zonnebrand zijn crème en melk. 

 

Zonnebrandcrème

Een zonnebrandcrème is een huidverzorgingsproduct waarvan de samenstelling dikker en romiger is dan een melk. In dit geval is de vetgehalte hoger dan het watergehalte. Door middel van een emulsie worden de twee niet-mengbare componenten met elkaar gemengd.

Door de hogere vetgehalte in de crème trekt het product minder snel in de huid en laat het vaak een lichte vetlaag achter op het huidoppervlakte.  

In het geval van een zonnebrandcrème wordt het product gebruikt om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf: de zon. Door een combinatie van verschillende ingrediënten wordt de huid beschermt tegen UVA en UVB straling. Ook kan een crème de huid voeden.

Zonnebrandcrème is voornamelijk geschikt voor de droge huid.

 

Zonnemelk

Een melk is een zacht en mild huidverzorgingsproduct. Vergeleken met een crème bevat melk meer water, waardoor de substantie dunner is. Om deze reden trekt de melk sneller en makkelijker in.

Bij het aanbrengen van een zonnemelk op de huid verdampt het water in de zonnemelk. Na verdamping van het water blijft er een zeer dun laagje vet achter op de huid. Hierdoor zal je huid minder vet aanvoelen dan na het gebruik van een crème. 

Zonnemelk is voornamelijk geschikt voor de gevoelige en vette huid. 

 

Natuurlijke zonnebrand melk

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. En kan daarom wel wat extra aandacht en liefde gebruiken. Gebruik daarom voor de gevoelige huid een natuurlijke zonnebrand melk. Een natuurlijke zonnebrand melk bevat geen irriterende stoffen, biedt goede bescherming en zit vol met antioxidanten die de huid hydrateren en verzorgen. 

De Sensitive Sun Protection is de natuurlijke zonnebrand melk van Creative Cosmetics. Geniet op een veilige manier van de zon door de natuurlijke zonbescherming van de minerale filter tegen UVA en UVB straling. De hydraterende milk is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

 

Wil jij meer weten over onze natuurlijke zonnebrand bekijk dan de volgende artikelen:

Welke natuurlijke zonbescherming moet je gebruiken?
Ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand melk SPF 30 

Minerale zonnebrand zonder witte waas
Natuurlijke zonbescherming voor alle huidtypes

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection geeft jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons