Het effect van de wenkbrauw wordt nog wel eens onderschat en dat is zonde! Je wenkbrauwen kunnen namelijk kracht geven aan je uitstraling. Zo kan een mooi gevormde en verzorgde wenkbrauw zorgen voor een liftend effect van je ogen. Daarnaast kan je door de juiste wenkbrauw te tekenen de vorm van je gezicht accentueren. Tot slot zorgen je wenkbrauwen natuurlijk voor expressie. En dat is weer onderdeel van je non-verbale communicatieSuper belangrijk dus eigenlijk! 
 
Door gebruik te maken van onze Brow- & Hairpowder kan jij de perfecte wenkbrauw creëren. Het fijne van de poeder – die je in combinatie met het wenkbrauwkwastje gebruikt – is dat je gaatjes in je wenkbrauw ermee kan vullen en accenten kan maken.

 
First things first 
Voordat je begint met de poeder is het handig om je wenkbrauwen eerst even te borstelen. Dit doe je door de haartjes in de vorm van je wenkbrauw een beetje schuin omhoog te kammen. Hierdoor kan je goed zien hoe de vorm van jouw wenkbrauw is.  
 
Daarna kan je bepalen welke vorm wenkbrauw goed bij jouw gezicht past. Heb je een beetje een lang en recht gezicht, dan kan je de lengte breken met een wat rechtere wenkbrauw. Heb je juist een wat ronder gezicht en wil je dat wat smaller laten lijken? Dan kan je kiezen voor een iets meer gevormde wenkbrauw die niet te ver doorlooptJe gezicht krijgt dan optisch een meer ovale vorm. Maar bekijk vooral wat jij het mooist vindt en wat het best bij jou past!


 
Aan de slag 
Voor een gevormde wenkbrauw met een liftend effect heb je maar een klein beetje Brow- Hairpowder nodig. Het is namelijk niet mooi wanneer je de poeder te intens aanbrengt. Begin bij het bovenste puntje van je wenkbrauw. Door hier accent aan te geven creëer je dat mooie liftende effect en dat zorgt weer voor een lekker frisse en open uitstralingZet de rest van de wenkbrauw ook subtiel aan met de poeder en vul waar nodig de gaatjes op zodat het een mooi geheel wordt. Probeer de vorm van je wenkbrauw voornamelijk aan de bovenkant te creëren en niet het accent aan de onderkant van je wenkbrauw te leggen. Hierdoor komt er namelijk weer meer nadruk op je - misschien wel iets hangende - oogleden, en dat wil je juist niet!  
 
Één kant klaar? Bekijk jezelf dan eens goed in de spiegel, of maak een selfie! Je zult duidelijk het verschil zien tussen links en rechts.  

 
Wil jij liever een wat rechtere wenkbrauw die wat meer vorm aan je gezicht geeft? Dan mag je hem best iets intenser aanzetten dan hierboven beschreven. Begin aan de voorkant en werk door naar de rest van je wenkbrauw met het accent meer aan de onderkant in plaats van aan de bovenkant.
 
 
Experimenteer & leer 
Door te experimenteren met de Brow- & Hairpowder, de intensiteit ervan en de vorm van je wenkbrauw kom je er vanzelf achter wat jou het allermooist staat en waar jij dus blij van wordt. Krijg je niet het gewenste effect of heb je andere vragen? Kom dan eens langs in onze showroom in Noordwijkerhout! Onze visagisten staan voor je klaar om je verder te helpen. Wedden dat je stralend de deur uitgaat als je langs geweest bent?

 

Klik hier om je op ons YouTube kanaal te abonneren. Mis nooit meer make-up tips, looks en uitleg over (nieuwe) producten.