Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe sommige vrouwen hun wenkbrauwen toch zo mooi in shape krijgen? In deze blog deel ik een aantal handige tips waarmee jij zelf die perfecte wenkbrauwen creëert!  

Je wenkbrauwen epileren is iets wat je heel goed zelf kunt doen. Het verwijderen van de overtollige haartjes rond de wenkbrauwen staat niet alleen verzorgd, het kan ook zorgen voor een verjongend en liftend effect. De ogen zullen beter tot hun recht komen en zonder er heel veel aan te doen creëer je een natuurlijke, stralende blik.  

Voordat je nu in het wildeweg haartjes begint weg te plukken is het handig om te weten wat het begin- en eindpunt van jouw wenkbrauwen is. Dit hoef je niet zelf te bepalen, we hebben hier een heel handig trucje voor!  

Houd je wenkbrauwkwastje naast je neus recht omhoog, dus over je ooghoek heen richting je wenkbrauwDit is het beginpunt van je wenkbrauw. Als je wilt weten wat het hoogste punt van je wenkbrauw is draai je het kwastje een slag, zodat hij nog steeds naast de neus begint maar nu over de iris van het oog heen valt. Door het kwastje nog een slag verder naar buiten te draaien en hem precies langs de buitenkant van je oog te laten vallen kom je erachter wat het eindpunt van je wenkbrauw is.  

Nu je dit weet kan je beginnen met het verwijderen van de overtollige haartjes. Dit kan met een gewone pincet of een automatische pincet, het is maar net wat jij fijn vindt. Belangrijk tijdens het epileren is dat je de huid een beetje strak trekt. Ten eerste doet het op die manier minder pijn wanneer je het haartje verwijdert. En ten tweede kan je zo goed zien waar je welk haartje precies vandaan haalt. 

Trek altijd met de haargroeirichting mee om wondjes te voorkomen! Tussendoor kan je – vooral bij de wat vollere wenkbrauwen – met een borsteltje de wenkbrauw weer even in model brengen, zodat je de natuurlijke vorm ervan goed in de gaten kan houden en je geen uitschieters maakt.  
 
Wanneer je klaar bent met epileren kan je met een wenkbrauwpoeder de wenkbrauwen in- en aanvullen waar nodig. Mijn voorkeur gaat uit naar poeder in plaats van potlood omdat je hiermee een mooi natuurlijk effect krijgt. Let op dat je niet meteen te veel poeder op je kwast neemt, je kunt beter beginnen met wat minder en het net zo veel aanzetten tot jij tevreden bent met je look!