Een wintertype, wanneer ben je dat? En welke kleuren passen dan het beste bij je? Winter wordt vaak geassocieerd met kou en de ijskoningin. Okay met haar frisse uiterlijk, niet qua persoonlijkheid. Als jij gehoord hebt dat jij een wintertype bent, dan zal ik je wat tips geven.

Aan de hand van leuke en verwarmende voorbeelden zal ik je het uitleggen. Verwarmend, want wat kan het koud zijn in de winter. Op een koude winterdag zou je de natuur extra kleur willen geven. En hoe mooi zal dat staan. Het contrast van de winter met frisse kleuren en hoe deze kleuren perfect combineren!

Heb je wel eens gedacht dat je ook een zomertype kunt zijn? In een andere
blog heb ik daar al eens over geschreven.

 

Wat onderscheidt een wintertype van de rest?
Als je een wintertype bent dan heb je een wat bleke of lichtgetinte huid met een blauwkoele ondertoon. Meestal hebben wintertypes geen zomersproetjes. Je haar is donkerbruin tot zwart, maar dan zonder een rode gloed. Ook in je haar komt de koele ondertoon terug. Wat opvalt is dat als je een wintertype bent er een groot contrast is tussen je lichte huid en je donkere haren.

Als je een wintertype bent staan uitgesproken kleuren je heel mooi. Het geeft een mooi contrast aan je lichte huid. Het fleurt je op. Net zoals je felle kleuren op een hele koude nevelige winterdag toe zou willen voegen en weet dat het super mooi zal staan.

Beroemde wintertypes zijn Angelina Jolie, Liv Tyler en dichterbij huis Caroline de Bruijn. Bij ons is onze stoere Julia een echt wintertype.

 

Ben je een wintertype?
Dan passen heldere kleuren zoals saffierblauw, zilverwit en lichte ijstonen je perfect. Ook heldere en diepe kleuren staan je mooi. Kleuren zoals diep paars, smaragdgroen en robijnrood. Je kan veel kleuren hebben, want kleuren zoals grijs, taupe, marineblauw en ook roodtinten zoals wijnrood en bordeaux. Je kan het beste hele lieve kleuren of kleuren met een warme ondertoon mijden.

 

Welke kenmerken passen bij een wintertype:
Huidskleur: Heb je een zeer blanke, porseleine, olijfkleurige huid of ben je een Aziatisch type?

Haarkleur: Is je donkerbruin tot zwart, maar dan zonder rode of gouden ondertoon?

Kleur ogen: Zijn je ogen felblauw, grijs, donkerbruin of bijna zwart?

Dan ben je echt een wintertype.