Heb jij een avondje uit in het verschiet? In 5 simpele stappen laat Lindsay zien hoe jij jouw rustige daglook omtovert tot een warme avondlook met twee prachtige oogschaduwkleuren: de Vintage en de Warm Copper. 

 

Stap 1 Natuurlijke basis make-up 

Je hebt er al een hele dag opzitten en daarom is het belangrijk om te beginnen met het bijwerken van je basis: de Foundation, de Blush en de Bronzer. 

Start met het bijwerken van je Foundation. . Hiermee creëer je een mooie, egale basis voor de volgende stap: het shapen van je gezicht.

Vervolgens breng je je Blush aan met de Blush Kwast. Zorg ervoor dat de Blush goed verdeeld is over de kwast. Breng de blush aan op de koontjes van je wangen. De koontjes worden ook wel de appeltjes van je wangen genoemd. Wil je een meer liftend effect? Breng dan de blush diagonaal richting je slaap aan. 

Tip van Lindsay: Wanneer een blush intens gepigmenteerd is, probeer er dan niet te veel van te gebruiken. Anders creëer je een hele baan op je wang en dat is niet wat je wilt. 

Een Bronzer wordt gebruikt om je gezicht te shapen. Door middel van Bronzer kun jij verschillende delen van je gezicht uitlichten of juist minder naar voren laten komen. Zo kun je je jukbeenderen accentueren door de bronzer net onder het jukbeenbot aan te brengen. Ook kun je het voorhoofd optisch korter maken en je kaaklijn strakker laten ogen.

Tip van Lindsay:  Maak je Bronzer Kwast plat en breng de bronzer subtiel aan op de zijkanten van je neus. Zo lijkt je neus smaller.

Vergeet niet met de Kabuki Kwast de basis goed te blenden. 

 

Stap 2 Vegan Eye Primer

Voordat je kunt beginnen aan je ooglook start je met het aanbrengen van een Eye Primer. Een Eye Primer zorgt er namelijk voor dat jouw oogschaduw extra goed blijft zitten.

Je brengt de Eye Primer aan door een kleine hoeveelheid primer tussen je vingers warm te wrijven en vervolgens op je oogleden aan te brengen. Je kunt de Eye Primer aanbrengen tot en met je wenkbrauwen. 

Tip van Lindsay:Wanneer jij de Eye Primer aanbrengt op je wenkbrauwen en vervolgens je wenkbrauwen inkleurt, krijgen ze een intensere kleur. 

Na het aanbrengen van de Eye Primer kun je de ogen afpoederen met je foundation of retoucher. Gebruik hiervoor de Roze Concealer Kwast

Tip van Lindsay: Laat de Eye Primer eerst een minuut intrekken. De primer is dan iets opgedroogd waardoor je de oogschaduw veel mooier kunt blenden.

 

Stap 3: Warme Ooglook met minerale oogschaduw

Nu het leukste deel van deze avondlook. Het maken van de warme ooglook! Lindsay heeft gekozen om twee kleuren te gebruiken: de oranjeVintage en de koperen Warm Copper.

Tip van Lindsay:  Normaal gesproken begin je een ooglook zonder mascara. Maar aangezien jij er al een dag op hebt zitten, kun je er waarschijnlijk niet omheen. Maar even onder ons, dit is helemaal geen probleem! 

Je start met de Oogschaduw Kwast. Met deze kwast breng je de Vintage deppend aan op je oogleden. Aangezien je maar met twee kleuren werkt mag heel het ooglid worden meegenomen. Je mag een beetje messy werken, want dit gaan we tijdens het blenden mooi maken. 

Als tweede kleur gebruik je de Warm Copper. Hiermee kunnen we het ooglid schaduw geven. De kwast die we hiervoor gebruiken is de Fijne Lijntjes Kwast. Deze dunne, kleine kwast maakt het makkelijk om op een klein oppervlak dunne lijnen aan te brengen. 

Creëer een schaduw op je ooglid. Dit doe je door op de buitenkant van je ooglid deppend de Warm Copper aan te brengen. Zorg dat je goed tegen je wimperrand aanzit. Dit breng je steeds hoger aan tot in je arcadeboog. Vervolgens blend je de kleuren met de Blend Kwast. Wil jij de schaduwen donkerder of hoger aanbrengen? Geen probleem, breng dan een extra laag Warm Copper deppend aan. 

Maak de ooglook af door op het midden van het ooglid nog een klein beetje Vintage aan te brengen. Zo zet je de oranje kleur nog net iets meer aan. En vergeet niet om te blenden! 

Tip van Lindsay:  Je wilt natuurlijk dat je oogschaduw aan beide kanten gelijk is. Ga daarom recht voor de spiegel zitten en kijk kritisch van de binnenkant van je ooglid naar de buitenkant van je ooglid. 

Wil je meer diepte creëren in deze warme avondlook? Breng dan met de Fijne Lijntjes Kwast de Warm Copper aan tegen de onderste wimperrand. Let op, breng deze lijn aan tot ongeveer het midden van je oog. 

 

Stap 4 Minerale Finishing Touch

Breng over het gezicht een matte Finishing Touch aan met de Finishing Touch Kwast. Een matte Finishing Touch zorgt ervoor dat de make-up op zijn plek blijft zitten. Daarnaast matteert het de huid.

Tip van Lindsay:  Glim of zweet jij snel? Breng de Finishing Touch dan deppend aan op je gezicht voor een nog matter effect!

 

Stap 5 Natuurlijke lipgloss

Tot slot breng je een mooie lipgloss aan! Kies voor een warme kleur om jouw warme ooglook te complimenteren. Overigens zorgt een lipgloss voor extra volume van je lippen.

 

Bekijk ons YouTube kanaal

Wil jij deze make-up tutorial op video zien? En wil jij nog meer make-up inspiratie opdoen?

Word gratis abonnee van ons YouTube kanaal. Op ons YouTube kanaal Creative Cosmetics verschijnen er wekelijks nieuwe make-up tutorials waarin de producten van Creative Cosmetics te zien zijn. Je kunt op dit kanaal video's vinden waarin het gebruik van de producten wordt uitgelegd en verschillende make-up tutorials ter inspiratie.

Ga naar het YouTube kanaal Creative Cosmetics

 

Lindsay gebruiktte de volgende producten in deze video: 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons

 

Een aantal van de bovengenoemde kleuren zijn niet meer beschikbaar in ons assortiment. Daar zijn nieuwe, prachtige kleuren voor in de plaats gekomen! Wil jij meer weten over ons huidige assortiment? Bekijk het hier of neem contact op met onze klantenservice.