Een zomertype! Dat ben ik ook. Ik houd niet alleen van de zomer, maar qua uitstraling ben ik ook een echt zomertype. Welke kleuren make-up passen dan bij jou? En welke kleuren moet jij als zomertype in de (web-) winkel laten liggen?

Ik leg het je aan de hand van voorbeelden uit. De kleuren in de zomer worden na de lente wat stoffiger. De zomer is warmer en daar lijden de kleuren onder. De frisheid van de kleuren gaan er beetje bij beetje af en veranderen langzaam naar kleuren met meer warmte. De opgewekte lentekleuren veranderen naar een intensere en warmere kleur. 

 

Wat onderscheidt een zomertype van de rest?
Als je blond haar hebt ben je misschien ook wel een zomertype. Ik zou voordat jij jezelf een stempel zomertype geeft, ook even de kenmerken van het lentetype doornemen. Ik heb daar ook een blog over geschreven.

Zomertypes hebben een zachte uitstraling en een lichte huid met een koele ondertoon. Zo nu en dan heb je een frisse en gezonde blos op je wangen. Over het algemeen verbrandt je huid door de zon snel (gebruik dan een goede zonnebrand met beschermende factor) en word je niet echt snel bruin. Maar dat ook anders zijn. Ik word echt super snel bruin. Dus pin je daar niet al te veel op vast.

Je haardos heeft van nature een witblonde tot asblonde kleur. Een goed voorbeeld is natuurlijk Cameron Diaz. De ondertoon van haar haarlokken is koel. Helderblauwe ogen of grijs en ook groene ogen komen voor bij zomertypes. Ik ben dus ook een zomertype, maar Nicole is dat overduidelijk ook. Kijk maar naar haar asblonde haren. 

Ben jij een zomertype?
Dan staan make-up kleuren zoals oudroze, frambozen- en meloenrood je echt te gek. Ook kleuren zoals lichtgrijs, antriciet en grijsblauw, eigenlijk staan bijna alle blauwtinten je echt heel mooi. Ook de make-up kleuren zeegroen en hele mooie paarstinten, zoals heidepaars en lila. Maar ook pasteltinten, passen goed bij jou. Kleuren zoals oranje, geel en goud kun je het beste mijden.

Huidskleur: heb je een bleke, porseleine soms rozige huidskleur, met een frisse gloed? Maar is de ondertoon van je huid koel?

Haarkleur: heeft je haar een asblonde tot bruine kleur en heeft het geen rode of goudkleurige schijn?

Kleur ogen: zijn je ogen helder blauw of grijs blauw?

Dan ben jij een zomertype.

Het zomertype komt het meest voor in Nederland. De West-Europese mensen hebben vaak blond haar en blauwe ogen.