Wanneer jij jouw huid elke dag niet beschermd is roodkleuring al binnen 50-100 minuten zichtbaar! Bescherm jezelf tegen de zon met de Sensitive Sun Protection.

De zon is lekker aan het schijnen, heerlijk als je even een wandeling of een fietstocht gaat maken. Maar ben jij er eigenlijk wel bewust van dat het belangrijk is om jouw huid goed te beschermen tegen de zon?

Vaak wordt er gedacht dat men in de zomer pas zichzelf moet beschermen tegen de zon. Alleen het tegenovergestelde is waar, bescherming tegen de zon is altijd belangrijk. Specifiek gezegd: wij moeten onszelf insmeren tussen de start van de lente en oktober tussen 10:00 uur tot 16:00 uur. In deze tijd van het jaar is de zonkracht op z’n sterkst. De maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling, bekend als UV, wordt zonkracht genoemd. 

De hoeveelheid UV wordt bepaald door een aantal factoren, namelijk:

  • Wolken;
  • Vocht;
  • Stof in de atmosfeer;
  • Hoeveelheid ozon.

De temperatuur buiten heeft geen invloed op de zonkracht. Dus wanneer het koel is qua gevoelstemperatuur kan de zonkracht op een hete zomerse dag even sterk zijn.

De zonkracht wordt uitgedrukt in een UV-index. De zonkracht wordt gedefinieerd in cijfers van 1 tot 10 en hoger. Deze schaal beschrijft de zonkracht: bij een zonkracht van 1 is er vrijwel geen straling, terwijl er bij een zonkracht van 8 de UV-straling zo sterk is waardoor de huid snel verbrandt en roodkleuring van een onbeschermde huid na 10-15 minuten zichtbaar wordt. Wil jij de UV-index van vandaag bekijken? Klik hier en ga naar de website van het KNMI

Wanneer moet jij jouw huid insmeren? Bij een zonkracht van 2 is bescherming van de huid enorm belangrijk. Roodkleuring in het gezicht bij een zonkracht van 2 is al na 50-100 minuten.

Het is dan ook belangrijk dat dit wordt voorkomen, want deze straling beschadigt de huid en het versnelt het huidverouderingsproces, met het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken als gevolg.

Lees ook: Hoe UV-straling de huid beschadigt

Wij vinden het enorm belangrijk dat jij jouw huid goed kan beschermen. Met de Sensitive Sun Protection heb jij alles in huis om dat te doen. Geniet van op een veilige manier van de zon door de huid te beschermen, tevens wordt de huid gevoed door plantaardige oliën en de vochtbalans wordt hersteld. Daarnaast bevat de Sensitive Sun Protection geen chemische filters, hiermee bescherm jij niet alleen jouw huid maar ook de natuur. Stop het gebruik van chemische UV filters en kies voor een natuurlijke bescherming.

Wil jij weten wat de impact is van chemische UV filters voor het milieu? Lees dan ons blogartikel ‘Stop het gebruik van chemische UV-filters’

 

Wil jij meer informatie over onze natuurlijke zonbescherming? Wij begrijpen jouw vragen en helpen je graag verder om het mooiste in jezelf naar boven te halen! Maak gebruik van onze Online Service. Meer weten over Online Huidadvies van Creative Cosmetics, klik dan hier

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection SPF20 en SPF30 geven jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier