Waarschijnlijk ken je Creative Cosmetics van onze minerale make-up. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat wij ook een 100% natuurlijke en vegan verzorgingslijn hebben. Onze verzorgingsproducten bevatten alleen ingrediënten die zacht zijn voor de huid zoals extracten van biologische kruiden planten en verzorgende plantaardige oliën.

 

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het is de spiegel van onze ziel en de bescherming tegen externe invloeden. Denk aan gure winterdagen, extreme hitte, emoties en hormonen, etc. Daarom heeft de huid de liefde en de aandacht nodig die het verdiend. Hoe jij jouw huid optimaal kunt verzorgen op een natuurlijke basis, gaan wij jou leren. 

 

In vier weken leiden wij jou op tot Creative Skin Care Expert. Hierbij geven wij je kennis en tips om jouw huid optimaal te verzorgen. Zo leren we je onder andere: 

  • welke voeding goed is voor je huid;
  • welke producten goed passen bij jouw gevoelige huid;
  • wat een goede en gezonde verzorgingsroutine is. 

 

Elke huid is anders, en dat is wat ons uniek maakt! 

 

Elke week starten we met een nieuw thema die wij gedurende de week zullen gaan bespreken. De volgende thema’s komen opvolgend aan bod: 

 

Wil jij dagelijks op de hoogte blijven over huidverzorging en de producten? Volg ons dan op Instagram @creativeskincare.nl

 

ZUIVEREN & VERFRISSEN 

In het dagelijks leven oefenen externe invloeden veel druk uit op onze huid. Temperatuurwisselingen, hormonen, luchtvervuiling en meer. En voornamelijk dit laatste zorgt voor een doffe teint waarbij het vuil diep doordringt in onze poriën. Daarom starten wij onze reis met het zuiveren en verfrissen van huid. 

Door het zuiveren en verfrissen van de huid ondersteun je het lichaam in het natuurlijke herstelproces. Daarnaast kan de huid voedingsstoffen beter opnemen.

Vervolgens kunnen we ons gaan toespitsen op de basisroutine van verzorging. Zie het als de frisse start die jij nodig had na een drukke periode van werk of na de feestdagen. De huid is schoner, gezonder en het straalt weer. STAP 1 HET MUD & SCRUB MASK 

We starten met het zuiveren van de huid met de Mud & Scrub Mask. De Mud & Scrub Mask van Creative Cosmetics is een reinigend masker die tevens gebruikt kan worden als scrub. 

De exfoliërende werking van de gemalen abrikozen pit als scrub verwijderen dode huidcellen waardoor de huid weer glad en zacht wordt. 

Daarnaast opent de kei de poriën waardoor het absorberende effect van de klei de afvalstoffen uit de huid halen.

Dep een aantal minuten een warme, vochtige handdoek tegen het gezicht. 

Breng het masker vervolgens royaal aan op de gezichtshuid, de nek en de decolleté. 

Na 10 minuten scrub je de huid door met vochtige vingers roterende bewegingen te maken over het gezicht.

Verwijder vervolgens het masker met een lauwwarme handdoek.  


 

STAP 2 INTENSIVE REPAIR CRÈME

Nu de huid diep is gezuiverd, kan het goed de voedingsstoffen opnemen. 

Daarom geven we haar een extra dosis aandacht door middel van een vochtregulerende crème. Want een goed gehydrateerde huid voelt soepel en zacht aan en is beter bestand tegen externe invloeden. 

Dit doen we met de Intensive Repair Crème. Deze crème is een vol en rijk van structuur wat zorgt voor een heerlijk zachte huid. De crème hydrateert en is rijk aan werkende stoffen, zoals Shea Butter en Arganolie, waardoor je huid die extra boost krijgt. 

De balans van de pure en biologische ingrediënten zorgen ervoor dat de gevoelige huid wordt hersteld, het verfrist en het verzorgd. De crème geeft de huid een goede beschermlaag. 

Pomp een kleine hoeveelheid, ter grootte van een erwt, op je vingers. 

Breng vervolgens de crème dun aan op de gezichtshuid, de nek en de decolleté.

 

 

CREATIVE TIPS: LEEFSTIJL EN VOEDING

Sleeping beauty heet niet voor niets ‘beauty’. Dat schoonheidsslaapje heb jij elke nacht opnieuw nodig voor het herstellen van de huid. 

Tijdens de nachtrust zijn er een viertal mechanismen aan het werk die zorgen voor die prachtige glow in de ochtend: 

  • De bloeddoorstroming van de huid is optimaal ‘s nachts, waardoor de huid gifstoffen afvoert en voedingsstoffen aanvoert;
  • Het aantal celdelingen wordt verhoogd;
  • De bovenste laag van de opperhuid wordt ‘gescrubt’; 
  • En de barrièrefunctie van de huid wordt herstelt. 

Profiteer van de natuurlijke en herstellende eigenschappen van de huid tijdens het slapen. Gebruik daarom je acht uur schoonheidsslaap verstandig. 

Naast een goede nachtrust is voeding ook van groot belang. ‘Je bent wat je eet’, is ook hier van toepassing. Kies zoveel mogelijk voor biologische, onbewerkte voedingsmiddelen. 

Hoewel iedere huid uniek is, zijn er een aantal voedingsadviezen die in de meeste gevallen goed werken. Je weet zelf wat het beste bij jouw huid past: 

  • Eet vezelrijk eten. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd via de darmen;
  • Drink veel water, waardoor de huid gehydrateerd wordt;
  • Eet meer groenten en fruit. Deze reinigen het lichaam en helpen de hormoonbalans te herstellen. Zoals wortels, broccoli, boerenkool en abrikozen. 

 

 

Wist je dat er bij Creative Cosmetics ook schoonheidsspecialisten werken?

 

Onze schoonheidsspecialisten zitten klaar voor jou om online advies te geven over de natuurlijke huidverzorging van Creative Cosmetics. Advies nodig? Geen probleem! Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].

 

Ze kunnen je ook nog eens helpen voor online make-up advies ;)