Wanneer jij zwanger bent, vinden er veranderingen plaats in jouw hormoonhuishouding. Deze veranderingen hebben direct invloed op jouw huid. Daarom is het extra belangrijk om jouw huid tijdens jouw zwangerschap extra goed te verzorgen 

De Creative Experts geven jou de beste tips en producten voor het verzorgen van jouw huid tijdens jouw zwangerschap. 

 

Zwangere buik met striae insmeren  

Door de snelle groei van jouw buik en een te grote spanning op de huid kunnen er scheuren ontstaan in het onderhuidse bindweefsel. Deze zwangerschapsstriemen, ook wel zwangerschapsstriae genoemd, is niet schadelijk voor de huid. Desalniettemin ontsiert striae het huidoppervlak en is het helaas blijvend. Dit kun jij het beste begeleiden door dagelijks huidverzorging te gebruiken die de elasticiteit en de veerkracht van de huid bevorderd.  

Voor het verzorgen van het huidoppervlak maak jij gebruik van de Creative Skin Oil.  De natuurlijke olie geeft de opperhuid een zacht en glad gevoel. Echter dringt deze niet door tot in de diepere huidlagen.  

Een goede aanvulling op het gebruik van een huidolie is de natuurlijke Love Your Body Milk. De voedende bodylotion trekt diep in de huid en verzorgd optimaal het onderhuidse bindweefsel. Het is een effectieve verzorging tijdens het groeien van de buik, aangezien het de huid soepel, elastisch en veerkrachtig houdt. Een soepele huid rekt immers gemakkelijk mee en is meer flexibel.  

 

Jeukende en droge huid tijdens zwangerschap   

Tijdens jouw zwangerschap kun jij last krijgen van een gespannen, droge en jeukende huid. Dit kan ontstaan door een allergische reactie of door een gespannen huid. Dit kan zich verspreiden over heel het lichaam. Smeer daarom dagelijks jouw huid preventief in met de natuurlijke Intensive Hand & Body Crème of de Love Your Body Milk.  

De Intensive Hand & Body Crème is tevens te gebruiken om tepelkloven te verzachten. Tepelkloven kunnen erg pijnlijk zijn waardoor het voeden van jouw baby als minder prettig ervaren kan worden. Verzacht scheurtjes en wondjes rondom de tepel met de krachtige balsem. De mix van plantaardige oliën en extracten in deze balsem zijn heilzaam en bevorderen de celdeling bij herstelprocessen van de huid.  

 

Pigmentveranderingen tijdens zwangerschap 

Het is altijd belangrijk om jouw huid te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. In het bijzonder tijdens jouw zwangerschap. Tijdens jouw zwangerschap is er een grote kans op pigmentveranderingen van jouw huid. Zo kunnen er verkleuringen ontstaan in jouw gezicht (ook wel zwangerschapsmasker genoemd), rondom jouw tepels en in jouw oksels, arm- of knieplooien.  

Vermijd daarom direct zonlicht en smeer jouw huid meermaals per dag in met de natuurlijke Sensitive Sun Protection SPF30. De zonnemelk is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Het voelt niet plakkerig aan, smeert prettig uit en laat geen witte waas achter. Door natuurlijke antioxidanten zoals Druivenpitolie beschermt de zonnemelk de huid tegen veroudering en schade door de zon. 

   

Zwangerschap en voeten  

Tijdens de zwangerschap kunnen jouw voeten en onderbenen vocht vasthouden. Jouw voeten kunnen zelfs opzwellen tot wel een schoenmaat groter. Reden genoeg om jouw voeten en onderbenen goed te verzorgen. 

Niet alleen voelt de verzorging van jouw voeten heerlijk en verfrissend aan, het is ook essentieel aangezien onze voeten veel te verduren hebben. Masseer daarom jouw voeten en onderbenen met de natuurlijke voetencrème van Creative Cosmetics: de Love Your Feet Cream. Door de natuurlijke werkstoffen worden de voeten en onderbenen intens verzorgd en wordt de vorming van nieuwe, gezonde huidcellen gestimuleerd.  

Een van deze verzorgende ingrediënten is Lanoline olie. Lanoline olie is afkomstig uit schapenwol. Het doel van lanoline is het conditioneren en beschermen van schapenwol, waardoor het een gewild ingrediënt in verzorgingsproducten. Het werkt extreem hydraterend en heeft het vermogen om  ruwe, droge en schilferige gebieden op de huid te verzachten.  

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

  • Wil jij weten wat jouw huidtype?
  • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons