Make-up dat blijft zitten ook op een zweterige (werk-/ school-/ vakantie-) dag! Zeker als de luchtvochtigheid door het dak gaat en het bijna windstil is. Je kan bijna nergens naartoe zonder dat je zweet. Een ramp voor je make-up? Dat denk jij!

Het zweet gutste van mijn gezicht toen ik laatst een dagje Efteling deed. Overal om mij heen zag ik verhitte gezichten. Gestempelde eyeliners. Foundation met strepen. Uitgelopen mascara. Ik deed ook gezellig mee!

Althans met de zweet parade in de wachtrij zelfs voor de wc. Maar mijn make-up? Ik was voorbereid op het ergste en toen ik naar mijn bezwete koppie keek zat mijn make-up nog op de plekken waar het hoort. Het werkt dus echt! Waar heb ik het over?

Ten eerste!

Okay ...In mijn make-up routine stap 5. De eye primer. Wat een geweldig product. Door de cocktail aan bouwstoffen hecht je oogschaduw veel beter en langer. Daarnaast wordt je oogschaduw look hypnotiserend intenser. Te gek!

Als laatste!

De finishing touch! Ik zeg altijd gekscherend, het is de vernis van je make-up. Het beschermt je make-up waar vernis dit voor hout doet. En nee … Het geeft niet het gevoel dat je een plastic zak over je kop hebt getrokken. Het laat je huid gewoon vrij ademen. Zeker een fijn gevoel als het zo warm is.

Eigenlijk doet onze foundation dat ook. Je huid vrij laten ademen. Het smelt samen met je eigen huidoliën, zonder dat jij het gevoel hebt te smelten van al die lagen plamuur op je gezicht.

Je hebt niet eens het gevoel dat je make-up op hebt. Daar ben ik eigenlijk op een warme dag super blij mee. Soms zie ik mensen echt met hun make-up zeulen. Zo dik ligt het erop! Maar ondanks het vrije gevoel van Creative Cosmetics, wil je echt je gezicht reinigen. Hoe ik dat doe?

Sharon, reinigt haar gezicht met de reinigingsmelk. Ik ook. Maar ik gebruik geen wattenschijfjes. Ik heb echt een bloedhekel aan wattenschijfjes op mijn gezicht. Mijn haren gaan er van recht overeind staan. Dus wat doe ik dan?

Ik neem een flinke druppel reinigingsmelk op mijn schone handen en masseer het op mijn vuile huid. Daarna was ik mijn huid met lauw water af en dep ik als aftershave de reinigingslotion voor de dieptereiniging op mijn gezicht. Een laatste verfrissende water plons en mijn huid is klaar om te gaan slapen. Maar vergeet ik niet iets?

Goed opgelet! Mijn gezichtsverzorging is niet compleet zonder een verzorgende crème.

Omdat ik absoluut geen gevoelige huid heb, is voor mij de Dag & Nacht crème al voldoende. Doornroosje kan gaan slapen en dromen over een vlekkeloze make-up.  

Wil jij ook kennismaken met onze zweetvriendelijke make-up? In onze make-up workshop ruimte hebben we airco, dat make-upt verfrissend. De proef op de som? Je ervaring met onze producten in de warmte horen we heel graag. 

Wil jij je vrienden ook wijzen op de zweetvriendelijke make-up van Creative Cosmetics? Deel dan deze blog of tag ze in het Facebookbericht van deze blog!