Heb jij hangende oogleden? Overhangende oogleden herken jij aan de volgende kenmerken: 

  • Zware of dichtvallende oogleden;
  • Een plakkend gevoel in het bovenste ooglid;
  • Minder zichtbaar oogwit;
  • Norse of vermoeide blik;
  • Verminderd gezichtsvermogen;
  • Moeite met het aanbrengen van oogmake-up.

Wanneer jij overhangende oogleden hebt, verdwijnt een deel van jouw bewegend ooglid onder jouw huidplooi. Het opmaken van hangende oogleden met oogschaduw en mascara vergt oefening en een andere techniek.  

De Creative Experts geven jouw eenvoudige make-up tips! Met deze tips geef jij jouw hangend ooglid een optisch liftend effect. Door Hooded Eyes op de juiste manier op te maken en te verzorgen creëer jij open en frisse blik.  

 

Gebruik een natuurlijke oogcrème 

De juiste verzorging is de basis voor een gezonde huid en oogopslag. Door dagelijks de gevoelige huid rondom de ogen te verzorgen met de Milde Oogcrème voed jij de huid en stimuleer jij de aanmaak van nieuwe huidcellen. Jij vermindert wallen, donkere kringen, fijne en droogte lijntjes voor frisse oogopslag.

 

Voorkom ophoping van oogschaduw in de oogplooi 

Bij Hooded Eyes kan de oogmake-up sneller ophopen in de plooien van de huid. Hierdoor zullen jouw overhangende oogleden meer opvallen. Dit kun jij voorkomen door voor het aanbrengen van jouw oogmake-up eerst de Eye Primer op de oogleden te gebruiken.  

De natuurlijke Eye Primer van Creative Cosmetics biedt de perfecte basis voor jouw oogschaduw en eyeliner. Ontdek de unieke formule van de vegan Eye Primer voor een longlasting en verzorgde ooglook. 

 

Oogschaduw tips bij hangende oogleden 

Het opmaken van hangende oogleden met oogschaduw vergt oefening en een andere techniek.  Met de volgende minerale oogschaduw tips laat jij jouw hangend ooglid minder opvallen! 

  • Breng met de oogschaduw kwast een lichte kleur oogschaduw aan op de bolling van jouw ogen, ook wel het bewegend ooglid genoemd. Ook breng jij de lichte kleur oogschaduw aan langs de onderste wimperrand. Hierdoor lijken de ogen optisch groter.
  • Breng een donkere tint oogschaduw aan in de arcadeboog en blend deze uit met de blend kwast. Belangrijk: werk van buiten naar binnen tijdens het aanbrengen van de minerale oogschaduw. Zo creëer jij in de buitenste hoek van jouw arcadeboog meer intensiteit en krijg jij een zachte overloop naar de binnenste hoek van jouw arcadeboog.
  • Kijk ontspannen vooruit zodat jij de juiste hoogte van de kleur kunt bepalen. Donkere kleuren verkleinen en duwen de overhangende oogleden als het ware optisch naar achter.
  • Gebruik als laatste stap een minerale highlighter in jouw ooghoek voor een frisse blik. 

Wil jij weten welke kleuren minerale oogschaduw perfect matchen met jouw oogkleur? Doe de Online Oogmake-up Test.  

 

Leg de nadruk op jouw wenkbrauwen 

Een make-up tip om hangende oogleden minder te laten opvallen, is door de aandacht te verleggen naar jouw wenkbrauwen. Kam de haren van de wenkbrauwen omhoog met de wenkbrauwborstel en benadruk de wenkbrauwen met een minerale wenkbrauwpoeder. Deze breng jij schetsend aan met de wenkbrauwkwast. Vind jij de kleur te intens of wil jij de minerale poeder mooi verdelen? Dan kun jij de wenkbrauwpoeder vervagen door met de wenkbrauwborstel jouw wenkbrauwen door te kammen.   

Lees ook: Teken de perfecte wenkbrauwen in 3 stappen  

 

Breng mascara aan op de bovenste wimpers 

Geef jouw oogopslag een optisch liftend effect door natuurlijke mascara aan te brengen op enkel de bovenste wimpers. Wanneer jij geen mascara aanbrengt op jouw onderste wimpers leg jij de nadruk aan de bovenkant van jouw oog. Jij brengt mascara intens aan vanaf de aanzet tot het laatste puntje van jouw wimpers. 

Wil jij extra nadruk leggen op jouw wimpers? Schets jouw wenkbrauwpoeder tegen de bovenste wimperrand, van buiten tot net iets over het midden van het oog. 

 

Jij kunt aan de slag met de make-up tips van de Creative Experts! Met onze make-up tipscreëer jij een open en frisse blik bij hangende oogleden. Wil jij liever persoonlijk advies voor oogmake-up? Dat kan! Kom langs in onze winkel in ‘s-Hertogenbosch of stuur een bericht naar onze Online Service. Met onze Online Service helpen wij jou online met persoonlijk advies over minerale make-up en natuurlijke verzorging. Stuur ons een bericht. 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons