Klotsende oksels, ongewenste geuren en scheerirritaties: jouw oksels kunnen wat ongepaste problemen veroorzaken. Om al deze zorgen te voorkomen is dit jouw beste oplossing: deodorant. Maar heb jij wel de ingrediëntenlijst gecheckt van jouw deo? Veel deodoranten bevatten namelijk kunstmatige stoffen die allesbehalve lief zijn voor jouw huid (lees: de huid beschadigen!).  

Wil jij een fris en gekalmeerd gevoel, zonder jouw huid te beschadigen? Stap dan over naar een natuurlijke deodorant. Nieuwsgierig geworden? Lees hier alles over wat jij moet weten over natuurlijke deodorant.  

 

Waarom stink ik onder mijn oksels? 

Voordat wij meer kunnen vertellen over natuurlijke deodorants, gaan wij terug naar de basis. Waarom gebruik jij eigenlijk deodorant? De meeste deodorant-gebruikers willen zweet verminderen of zelfs tegengaan. Zweet, of transpiratie, is supernormaal, gezond en bovendien de temperatuurregelaar van jouw lichaam. Wat zweet zo onaangenaam maakt, is de geur. Zweet heeft van nature een neutrale geur. Het zijn de huidbacteriën die de nare zweetgeur veroorzaken en jouw oksels een nare geur geven. En dat is de reden waarom velen grijpen naar een deodorant: voor een fris en schoon gevoel.   

 

Wat is een natuurlijke deodorant? 

De beste deo voor jouw oksels is een natuurlijke deo. Zo'n deodorant bevat enkel natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen of aluminium. De ingrediënten van een natuurlijke deodorant werken samen met de huid, sluiten de huid niet af en zijn bovendien lief voor een gevoelige of geïrriteerde huid. Maar, hoe werkt dat dan? De deodorant gaat nare geuren tegen doordat de huidbacteriën die de zweetgeur veroorzaken, worden geabsorbeerd. En dit zonder de natuurlijke huidflora te verstoren. Bovendien hebben de hoofdingrediënten ook vaak verzachtende en beschermende eigenschappen waardoor de huid ook wordt verzorgd.  

 

Waarom zit er aluminium in deodorant? 

In een onnatuurlijke deodorant zit vaak de stof aluminium. Aluminium zorgt voor verminderde transpiratie. Vandaar de veelvoorkomende term anti-transpirant bij deodorantmerken. Bij Creative Cosmetics zijn wij geen voorstander van dit ingrediënt, aangezien het schadelijke gevolgen kan hebben voor de huid:  

  • Aluminium doet de huid en zweetklieren verstoppen; 
  • Het verstoort het transpiratieproces en de natuurlijke huidbalans; 
  • Het kan huidirritaties, jeuk of een allergische reactie veroorzaken. 

Er is nog veel onduidelijkheid over verdere gezondheidsrisico's van aluminium. Daarom adviseren wij om een aluminiumvrije deodorant te gebruiken. Beter voorkomen, dan genezen!  

 

Welke deodorant is niet schadelijk voor de huid?  

De natuurlijke deoroller van Creative Cosmetics is niet schadelijk voor de huid. De Natural Deodorant Roll-on helpt bij transpiratie en maskeert ongewenste geurtjes door zijn verfrissende karakter.  

De deodorant is geformuleerd met natuurlijke ingrediënten om de huid te verfrissen en te hydrateren. De deo is zeer geschikt voor de geïrriteerde of gevoelige huid, en is vrij van aluminium, microplastics, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen. De Natural Deodorant Roll-on is natuurlijk en proefdiervrij.  

 

Waarom een natuurlijke deodorant? 

Jij kiest een natuurlijke deodorant voor een verfrissend gevoel zonder schadelijke gevolgen voor de huid. Een gezonde deodorant absorbeert de zweetgeur zonder het transpiratieproces of de natuurlijke huidbalans te verstoren. Bovendien verklein jij de kans op irritaties onder jouw oksels door gebruik te maken van een natuurlijke deodorant. Verder bevat een natuurlijke deo geen aluminium, microplastics, parabenen, alcohol en kunstmatige geur- en kleurstoffen.  

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

  • Wil jij weten wat jouw huidtype?
  • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons