Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Het groene avontuur van Creative Cosmetics gaan wij samen met jou aan , zodat wij samen werken aan een groene en duurzame toekomst! Het verduurzamen van onze verpakkingen is een van onze groene oplossingen. Bekijk hier onze duurzame keuzes.

 

Afbreekbare verpakkingsmateriaal

Ons verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar.  De verpakkingen van onze natuurlijke verzorgingsproducten zijn geproduceerd van PET-plastic. Als grondstof wordt PET erkend als een veilig, niet-toxisch, duurzaam en flexibel materiaal. Bovendien is PET 100% recyclebaar. Verpakkingen die zijn gemaakt van PET-kunststof kunnen worden herkend aan de hand van een # 1-harsidentificatiecode op de verpakking.

Jij hebt een positieve impact wanneer jij bewust om gaat met verpakkingsmateriaal. PET-kunststoffen kunnen thuis worden gerecycled. Voordat jij de verpakkingen recyclet, adviseren wij jou om:

  • De verpakking te reinigen;
  • De etiketten te verwijderen.

 

Minerale testers in een Biobased gripzak

De verpakkingen van onze minerale poeder testers zijn ook duurzaam geproduceerd. De minerale poeder is verpakt in een Biobased gripzak. Deze gripzak is geproduceerd van suikerriet. De gripzak bespaart fossiele grondstoffen en CO2 uitstoot. Bovendien is de gripzak 100% recyclebaar.  

 

Duurzaam verzendmateriaal

Wij investeren in duurzaam verzendmateriaal. Wanneer jij een bestelling bij Creative Cosmetics plaatst, ontvang jij jouw favoriete producten veilig in huis in een herbruikbare verpakking met 100% biologisch afbreekbaar opvulmateriaal.

Ons verzendmateriaal bestaat uit een kartonnen doos zonder afdruk en zonder extra drukmateriaal zoals folders of verpakkingsmateriaal. Door geen gebruik te maken van extra drukmateriaal streven wij naar een minimaal gebruik van papier.

De kartonnen doos kan opnieuw worden gebruikt nadat het heeft gediend als verzendmateriaal. Gebruik de doos om een retour terug te sturen naar een verkoper, gebruik het als opslag of om er iets leuks van te knutselen. Maak jij geen gebruik van de kartonnen doos? Recycle het karton door het te deponeren in een papiercontainer.

Om jouw bestelling veilig en zonder schade te bezorgen is het gebruik van opvulmateriaal in het pakket noodzakelijk. Wij maken gebruik van 100% biologisch afbreekbare opvulchips. Deze opvulchips zijn gemaakt van maïszetmeel, lucht en water. Daarmee zijn de maïschips een uitstekend alternatief voor plastic luchtkussentjes of schuim. Jij kunt de biologisch afbreekbare opvulchips na het ontvangen van jouw pakketje oplossen in water en wegspoelen.

 

Herbruikbare verpakkingen

Tip! Hergebruik onze verpakkingen. Door een verpakking te hergebruiken, wordt het langer van de stort gehouden en worden beperkte bronnen minder uitgeput. Gebruik de verpakkingen als opslag of om iets te knutselen. Maak jij geen gebruik van de verpakking? Recycle de verpakking in de juiste container.

 

Heb jij vragen over The Green Adventure of Creative Cosmetics? Stuur een bericht naar onze Online Service. Wij helpen jou graag online met het beantwoorden van al jouw vragen. Klik hier en stuur ons een bericht.

Vond jij dit een leuk artikel? Lees dan ook meer over onze:

Duurzame producten
Duurzame verzending
Duurzame samenwerkingen
Duurzaamheid winkel