Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Het groene avontuur van Creative Cosmetics gaan wij samen met jou aan , zodat wij samen werken aan een groene en duurzame toekomst! Het verduurzamen van onze verzendmaterialen en verzendingen zijn een van onze groene keuzes. Bekijk hier onze duurzame keuzes.

 

Ecotree x Creative Cosmetics

Wij maken samen met jou een positieve en groene impact! Wij verzenden groen! Met jouw bestelling bij Creative Cosmetics steun jij duurzame Europese bosbouw en help jij mee strijden tegen de klimaatverandering. Wij werken namelijk samen met Ecotree, een bedrijf dat duurzame bossen plant in Europa.  

Voor de verzonden pakketten planten wij bomen. Zo zorgen wij ervoor dat de verzending van jouw pakket CO2-neutraal is. Maar er is meer! Samen planten wij gezonde, diverse bossen die niet alleen de CO2-uitstoot van de verzendingen opnemen, maar daarnaast nog zoveel ander moois doen voor de planeet: 

  • EcoTree-bossen vormen een bloeiend ecosysteem voor allerlei wilde plant- en diersoorten die er veilig kunnen leven; 
  • De duurzame aanpak van EcoTree gaat ontbossing tegen: de bomen zijn van alle soorten en leeftijden, krijgen tijd om te groeien en worden selectief gekapt en vervangen door 3 nieuwe bomen; 
  • Het hout van de bomen die selectief gekapt worden, vormt een duurzame grondstof voor de toekomst (denk aan houten gebouwen, meubels of speelgoed). 

Wat kun jij doen tegen CO2 uitstoot? Alle klanten van Creative Cosmetics leveren een bijdrage aan een groenere aarde. Samen investeren wij in duurzame grondstoffen, zuivere lucht en de bescherming van biodiversiteit! 

Wist jij dat een wandeling door het bos gezond is? Dit is wetenschappelijk bewezen! Een wandeling door het bos maakt jouw hoofd helder, het kalmeert en stimuleert tegelijktijdig. Het is bovendien een echte boost voor jouw immuunsysteem. 

Geniet van de schoonheid van de natuur en volg live de groei van ons bos: 

Wat zijn de gevolgen van CO2 uitstoot? Een overschot aan CO2, koolstofmonoxide, in de atmosfeer zorgt voor de opwarming van de aarde. Als gevolg krijgen wij te maken met klimaatveranderingHet is daarom noodzakelijk om CO2 uitstoot op te vangen. Creative Cosmetics doet dit door de CO2 uitstoot van onze verzendingen op te vangen door bomen te planten en te behouden. Bomen nemen de CO2 op uit de atmosfeer en zetten het om in zuurstof. Zo krijgen we zuivere lucht en kunnen we de klimaatverandering tegengaan.

Duurzaam verzendmateriaal

Wij investeren in duurzaam verzendmateriaal. Wanneer jij een bestelling bij Creative Cosmetics plaatst, ontvang jij jouw favoriete producten veilig in huis in een herbruikbare verpakking met 100% biologisch afbreekbaar opvulmateriaal.

Ons verzendmateriaal bestaat uit een kartonnen doos zonder afdruk en zonder extra drukmateriaal zoals folders of verpakkingsmateriaal. Door geen gebruik te maken van extra drukmateriaal streven wij naar een minimaal gebruik van papier.

De kartonnen doos kan opnieuw worden gebruikt nadat het heeft gediend als verzendmateriaal. Gebruik de doos om een retour terug te sturen naar een verkoper, gebruik het als opslag of om er iets leuks van te knutselen. Maak jij geen gebruik van de kartonnen doos? Recycle het karton door het te deponeren in een papiercontainer.

Om jouw bestelling veilig en zonder schade te bezorgen is het gebruik van opvulmateriaal in het pakket noodzakelijk. Wij maken gebruik van 100% biologisch afbreekbare opvulchips. Deze opvulchips zijn gemaakt van maïszetmeel, lucht en water. Daarmee zijn de maïschips een uitstekend alternatief voor plastic luchtkussentjes of schuim. Jij kunt de biologisch afbreekbare opvulchips na het ontvangen van jouw pakketje oplossen in water en wegspoelen.

 

Heb jij vragen over The Green Adventure of Creative Cosmetics? Stuur een bericht naar onze Online Service. Wij helpen jou graag online met het beantwoorden van al jouw vragen. Klik hier en stuur ons een bericht.

Vond jij dit een leuk artikel? Lees dan ook meer over onze:

Duurzame producten
Duurzame verpakkingen
Duurzame samenwerkingen
Duurzaamheid winkel