Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Het groene avontuur van Creative Cosmetics gaan wij samen met jou aan , zodat wij samen werken aan een groene en duurzame toekomst! Het verduurzamen van de Creative Store in ‘s-Hertogenbosch is een van onze groene keuzes. Bekijk hier onze duurzame keuzes.

 

Duurzame LED verlichting

Wij verlichten onze knusse en gezellige winkel met LED verlichting. LED verlichting is momenteel de meest duurzame vorm van verlichting. LED lampen verbruiken 90% minder energie dan gloeilampen en hebben een langere levensduur. Door het lage verbruik en de lange branduren stoot LED verlichting minder CO2 uit. Zo stoten 10 LED lampen die zo’n 3 uur per dag branden, 211 kg minder CO2 uit dan gloeilampen.

 

Biologisch afbreekbare kapmantels

Tijdens de Creative Experience maken onze visagisten gebruik van biologisch afbreekbare kapmantels om losse poeder op te vangen. Deze wegwerp kapmantel is 100% biologisch afbreekbaar en kan na gebruik worden gecomposteerd. De mantel is gemaakt van bioplastic, bestaand uit 75% uit PBAT en 25% uit maiszetmeel. PBAT wordt geproduceerd uit fossiele grondstoffen, maar doordat het composteerbaar is, is het minder schadelijk dan wanneer onafbreekbare plastics in de natuur terecht komen.

 

Papierloos werken

In onze winkel en op ons kantoor streven naar een minimaal gebruik van papier. Wij werken met zoveel mogelijk digitale middelen. De voordelen voor onze omgeving zijn groot: minder papierproductie betekent minder gekapte bomen en een lagere CO2 uitstoot. Naast de besparing op papier, wordt er ook bespaard op inkt en toner. Hierdoor wordt ook het chemisch afval teruggedrongen. Want door papierloos te werken, dragen wij bij aan een groene en duurzame toekomst.

 

Het scheiden van afval

In onze winkel en op ons kantoor scheiden wij ons afval. Door ons afval te scheiden, dragen wij ons steentje bij het besparen op primaire grondstoffen. Recyclen kost minder energie dan het winnen van nieuwe materialen en grondstoffen. Dit is beter voor het klimaat!

 

Heb jij vragen over The Green Adventure of Creative Cosmetics? Stuur een bericht naar onze Online Service. Wij helpen jou graag online met het beantwoorden van al jouw vragen. Klik hier en stuur ons een bericht.

Vond jij dit een leuk artikel? Lees dan ook meer over onze:

Duurzame verpakkingen
Duurzame verzending
Duurzame samenwerkingen
Duurzame producten