Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Heb jij een specifieke vraag over een ingrediënt, een toevoeging of mis jij een ingrediënt in onze encyclopedie? Stuur dan een mail met jouw vraag of informatie naar [email protected]

 

Calendula Officinalis Flower Extract

Extract van de Calendula

Calendula, oftewel de goudbloem, ondersteund het herstellend vermogen van de huid. Daarnaast maakt het de huid voller en gaat het de beginnende tekenen van huidveroudering tegen. Ook werkt het ontstekingsremmend op de huid. Het is geschikt voor de gevoelige huid.

Gebruikt in: Reinigingslotion, Oogcrème, Sensitive Repair Fluid, Dagcrème, Nachtcrème, Mud & Scrub Mask, Intensive Hand & Body Crème, Love Your Feet Cream, Sensitive Sun Protection SPF 20, Sensitive Aftercare

  

Camellia oleifera seed oil 

Camellia zaad olie 

Camellia zaad olie, ook wel theezaadolie genoemd, wordt geproduceerd in China. De olie verzacht en verzorgt intensief de huid. Daarnaast absorbeert het snel, is het mild voedend en vermindert uit huidirritaties. Zeer geschikt voor droge of geïrriteerde huid.  

Gebruikt in: Natural & Organic Lipstick Satin

 

Camellia Sinensis Leaf Extract 

Groene thee extract 

Groene thee extract zitten vol met antioxidanten die van positieve invloed zijn om de huid. Het werkt ontstekingsremmend, het bevat actieve anti-aging stoffen die de elasticiteit van de huid verbeterd.  

Gebruikt in: Intensive Repair Crème, Dag- & Nachtcrème, Dagcrème, Nachtcrème, Recover & Care Mask, Sensitive Sun Protection SPF 30

 

Camphor

De stof Kamfer wordt gewonnen uit het hout van de Aziatische Kamferboom. Kamfer desinfecteert de huid bij bacteriële en schimmel infecties, wonden en zweren. Het geeft een verkoelend effect op de huid.

Gebruikt in: Love Your Feet Cream

 

Canarium Luzonicum Gum Nonvolatiles

Elemi olie

Elemi olie komt van de gomafscheiding van de hars van de gelijknamige boom. De olie heeft een krachtige zuiverende werking. Daarnaast helpt het de huid te versterken. Ook helpt het om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. 

Gebruikt in: Nachtcrème, Intensive Hand & Body Crème

 

Cannabis Sativa Seed Oil

Hennepolie

De hennepolie die wordt verwerkt in onze verzorgingsproducten wordt geperst uit de zaad van de hennepplant. Deze veelzijdige olie dringt makkelijk door in de huid. De olie beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, is ontstekingsremmend, celregenererend en-activerend en maakt de huid zacht en soepel. 

Gebruikt in: Dag- & Nachtcrème

 

Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides

Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides

Het is een natuurlijke solubilisator, afgeleid van gehydrolyseerde tarwe zemelen. Een solubilisator is noodzakelijk voor het mengen van in olie oplosbare actieve ingrediënten en etherische oliën met waterige componenten.

Gebruikt in: Reinigingslotion

 

Caprylic/Capric Triglyceride

Caprylic/Capric Triglyceride

Triglyceride is een variant van glycerine en plantaardige oliën. Triglyceride is een natuurlijke variant van menselijk huidvet. Onze huid maakt vet aan om het soepel te houden, te verzachten en te beschermen. Triglyceride uit plantaardige oliën heeft de meeste gelijkenis en neemt het meteen op in de huid. 

Deze neutrale olie irriteert de huid niet, is gemakkelijk aan te brengen en absorbeert snel. Daarnaast bevordert het de effectiviteit van andere ingrediënten en zorgt het ervoor dat de huid niet over gehydrateerd raakt. 

Gebruikt in: Sensitive Sun Protection SPF 20, Sensitive Sun Protection SPF 30

 

Carthamus Tinctorius Seed Oil

Saffloerolie

Saffloerolie wordt gewonnen uit de zaden van de Egyptische saffloer plant. Saffloerolie bevat een hoge gehalte linolzuur waardoor het niet glanzend is en zelfs matterende effecten heeft. Daarnaast neemt het snel op door de lichte substantie. Ook heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en ondersteunt het de barrièrefunctie van de huid. 

Gebruikt in: Natural & Organic Lipstick Matte, Sensitive Sun Protection SPF 30

  

Cera Alba 

Witte bijenwas 

Bijenwas is een vettige stof die wordt geproduceerd door een aantal soorten bijen. Van bijenwas produceren zij de wanden en cellen waarin ze hun honing en stuifmeel opslaan. In verzorging wordt bijenwas gebruikt als emulgator, het verzacht de huid en het beschermt de huid tegen uitdroging.

 

Ceramide Np

Ceramide Np 

Ceramide is een huideigen ingrediënt die de huid bij elkaar houdt en het vormt het beschermende laag om vochtverlies tegen te gaan en werkt preventief tegen schade van buitenaf.  Naarmate je ouder wordt heb je meer ceramide nodig om de kwaliteit van je huid te behouden. 

Gebruikt in: Intensive Repair Crème, Recover & Care Mask

  

Ceteareth-25 

Ceteareth-25 

Ceteareth-25 is een emulgator. Dit betekent dat deze stof helpt andere ingrediënten op te lossen in een middel waarin deze normaal gesproken niet kunnen oplossen. Denk aan olie gemixt met water.  

Gebruikt in: Sensitive Sun Protection SPF 30

 

Cetearyl alcohol

Cetearyl alcohol

Cetearyl alcohol is een samengestelde alcohol die wordt gewonnen door middel van een destillatieproces van plantaardige vetten. Door het gebruik van Cetearyl alcohol behoudt een crème de juiste vetten en dus smeerbaarheid. Vergis deze plantaardige alcohol niet met de vorm van alcohol die we niet graag terugzien in onze verzorgingsproducten. Deze vorm van alcohol wordt door een vergisting van suikers gemaakt. Hier maken wij geen gebruik van. 

Gebruikt in: Oogcrème, Intensive Repair Crème, Sensitive Repair Fluid, Dag- & Nachtcrème, Dagcrème, Nachtcrème, Mud & Scrub Mask, Recover & Care Mask, Intensive Hand & Body Crème, Love Your Feet Cream, Sensitive Sun Protection SPF 30

 

Cetraria Islandica Extract 

Ijslandse mos 

Ijslandse mos wordt gebruikt bij huiduitslag, wonden en verzweringen door zijn ontstekingsremmende werking op de huid.  

Gebruikte in: Love Your Feet Cream

 

Cetyl Alcohol

Cetylalcohol

Cetylalcohol is een vetalcohol die wordt gewonnen uit het destillatieproces van kokos- en palmolie. Door het gebruik van Cetylalcohol behoudt een crème de juiste vetten en dus smeerbaarheid. Vergis deze plantaardige alcohol niet met de vorm van alcohol die we niet graag terugzien in onze verzorgingsproducten. Deze vorm van alcohol wordt door een vergisting van suikers gemaakt. Hier maken wij geen gebruik van. 

Gebruikt in: Oogcrème, Sensitive Repair Fluid, Dagcrème, Nachtcrème, Mud & Scrub Mask, Intensive Hand & Body Crème, Mascara

 

Cetyl Palmitate

Cetylpalmitaat

Cetylpalmitaat is een vetzuurester die van plantaardige grondstoffen wordt gemaakt. De ester heeft waterafstotende eigenschappen en geeft consistentie aan het product. 

Gebruikt in: Oogcrème, Intensive Repair Crème, Sensitive Repair Fluid, Dag- & Nachtcrème, Dagcrème, Nachtcrème, Recover & Care Mask, Intensive Hand & Body Crème

 

Chamomilla Recutita Flower Extract

Extract van de Kamille

De Kamille is een madelief-achtige plant die groeit in Europa en Azië. Het wordt ook wel een van de kleine natuurwonderen genoemd. De bloem zit vol met etherische oliën, zuren en vitamines met huid verzachtende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het werkt goed voor een geïrriteerde huid. 

Gebruikt in: Reinigingslotion, Intensive Repair Crème, Dag- & Nachtcrème, Dagcrème, Recover & Care Mask, Sensitive Aftercare

 

Chamomille Roman Oil 

Kamille olie 

De Kamille is een madelief-achtige plant die groeit in Europa en Azië. Het plantje wordt ook wel een van de kleine natuurwonderen genoemd. De bloem zit vol met etherische oliën, zuren en vitamines. Deze bestanddelen verzorgen, verzachten en kalmeren de huid. Daarnaast heeft Kamille ontstekingsremmende eigenschappen. Daarmee werkt het plantje goed op een geïrriteerde huid.  

Gebruikt in: Sensitive Sun Protection SPF 30

 

Chondrus Crispus Powder 

Iers Mos-poeder  

Ierse Mos groeit langs de Atlantische Kust. Dit heerlijke ingrediënt is hypoallergeen en is daarom zeer huidvriendelijk. Het werkt verkoelend, hydraterend, verzachtend en is zeer geschikt als vochtinbrenger.  

Gebruikt in: Sensitive Aftercare

 

CI77007

Ultramarijn Ijzeroxide

IJzeroxide is een mineraal dat onze producten die prachtige intense kleuren bezorgt en het maakt dat de make-up lang houdt, niet uitloopt en zelfs waterafstotend is.

Gebruikt in: Foundation, Foundation Donkere Huid, Concealer, Retoucher, Blush, Bronzer, Finishing Touch, Oogschaduw, Eye Primer, Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

 

CI77220 

Calciumcarbonaat 

Calciumcarbonaat is van nature aanwezig in bepaalde mineraalwaters, rivieren of fonteinen. In cosmetica wordt het gebruikt als een witte kleurstof, maar het wordt voornamelijk gebruikt vanwege zijn schurende eigenschappen. 

Gebruikt in: Concealer, Retoucher, Finishing Touch

 

CI77491

Rood Ijzeroxide

IJzeroxide is een mineraal dat onze producten die prachtige intense kleuren bezorgt en het maakt dat de make-up lang houdt, niet uitloopt en zelfs waterafstotend is.

Gebruikt in: Foundation, Foundation Donkere Huid, Concealer, Retoucher, Blush, Bronzer, Finishing Touch, Oogschaduw, Eye Primer, Lipgloss, Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

  

CI77492

Gele Ijzeroxide

IJzeroxide is een mineraal dat onze producten die prachtige intense kleuren bezorgt en het maakt dat de make-up lang houdt, niet uitloopt en zelfs waterafstotend is.

Gebruikt in: Foundation, Foundation Donkere Huid, Concealer, Retoucher, Blush, Bronzer, Highlight, Finishing Touch, Oogschaduw, Eye Primer, Lipgloss, Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

 

CI77499

Zwarte Ijzeroxide

IJzeroxide is een mineraal dat onze producten die prachtige intense kleuren bezorgt en het maakt dat de make-up lang houdt, niet uitloopt en zelfs waterafstotend is.

Gebruikt in: Foundation, Foundation Donkere Huid, Concealer, Retoucher, Blush, Bronzer, Finishing Touch, Oogschaduw, Oogpotlood, Lipgloss, Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

  

CI77742 

Mangaan Violet ijzeroxide 

IJzeroxide is een mineraal dat onze producten die prachtige intense kleuren bezorgt en het maakt dat de make-up lang houdt, niet uitloopt en zelfs waterafstotend is. 

Gebruikt in: Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

 

CI77891

Titaniumdioxide

Titanium Dioxide is een natuurlijk voorkomend mineraal pigment. Titanium Dioxide wordt op grote schaal gebruikt voor zijn licht afbuigende eigenschappen samen met zijn geschiktheid als een opacifier.

Gebruikt in: Foundation, Concealer, Retoucher, Blush, Bronzer, Highlight, Oogschaduw, Eye Primer, Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

 

Citral

Citral

Citral is een natuurlijk bestanddeel uit aromaoliën die wordt gebruikt als geurstof. Komt voor in exotische vruchten zoals grapefruit en sinaasappels.

Gebruikt in: Dag- & Nachtcrème, Dagcrème, Recover & Care Mask

 

Citronellol

Citronellol

Citronellol is een natuurlijk bestanddeel uit aromaoliën die wordt gebruikt als geurstof.

Gebruikt in: Dag- & Nachtcrème, Dagcrème, Recover & Care Mask, Sensitive Sun Protection SPF 20, Sensitive Aftercare

 

Citric Acid

Citroenzuur

Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten. Het is een wit, kleurloos poeder met een kristalstructuur. Citroenzuur kan de huid lichter maken, donkere vlekken corrigeren en fijne lijntjes minimaliseren.

Gebruikt in: Reinigingsmelk, Dag- & Nachtcrème, Mud & Scrub Mask, Love Your Feet Cream, Sensitive Aftercare

 

Citrus Nobilis peel oil

Mandarijnolie

Deze etherische olie komt voort uit de schil van de mandarijn. Het belangrijkste bestanddeel uit de olie is Limoneen wat zorgt voor de heerlijke geur in het product. Afgezien van het feit dat het lekker ruikt, heeft mandarijnolie antioxiderede eigenschappen. 

Gebruikt in: Lipgloss, Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

 

Citrus Reticulata Peel Oil

Mandarijnolie

Mandarrijnolie is een etherische olie die prachtige eigenschappen bevat, zoals antibacterieel en antiseptisch. daarnaast zuivert de olie de huid, draagt het bij aan het natuurlijke herstelproces van de huid, stimuleert het de bloedcirculatie en worden littekens en fijne rimpels minder zichtbaar. Eveneens werkt het goed bij acne en een vettige huid.

Gebruikt in: Intensive Repair Crème, Recover & Care Mask

  

Coco-Caprylate/Caprate
Coco-Caprylate/Caprate 

Coco-Caprylate/Caprate is vetcomponent uit kokosolie. Van nature is het een huidverzorgende stof die zorgt voor een hoge hydratatie en gemakkelijke verspreiding. 

Gebruikt in: Sensitive Sun Protection  SPF 20

 

Cocos Nucifera Oil

Kokosnootolie

Kokosnootolie bevat verschillende vitamines en zuren die de huid ondersteund in zijn natuurlijke herstel en de vroegtijdige vorming van rimpels en pigmentvlekken tegengaat. Deze zachte olie trekt snel in en laat geen vettige laag achter op de huid. Ook beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf.

Gebruikt in: Reinigingsmelk, Oogcrème, Intensive Repair Crème, Sensitive Repair Fluid, Dag- & Nachtcrème, Dagcrème, Nachtcrème, Recover & Care Mask, Intensive Hand & Body Crème, Oogpotlood, Love Your Feet Cream, Sensitive Sun Protection SPF 20

 

Copernicia Prunifera Cera//Copernicia Cerifera Cera

Carnaubawas

Carbaubawas is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm uit Brazilië. Het is een harde botanische was. Het heeft waterafstotende, beschermende en licht filmvormende eigenschappen. Het is de plantaardige vervanger van dierlijke bijenwas. 

Gebruikt in: Eye Primer, Oogpotlood, Mascara, Natural & Organic Lipstick Satin, Natural & Organic Lipstick Matte

 

Coumarin 

Coumarine  

Coumarine is een natuurlijk bestanddeel uit aromaoliën die wordt gebruikt als geurstof. Gewonnen uit Tonkabonen, het zwarte zaad van een Zuid-Amerikaanse boom, met een geur zoals die van vanille.

Gebruikt in: Dag- & Nachtcrème
, Dagcrème, Recover & Care Mask

  

Cucumber Fruit Extract 

Komkommerextract 

Komkommerextract zit vol met actieve werkstoffen die de huid verfrissen, hydrateren en de elasticiteit van de huid verbeteren. Wanneer je huid is uitgedroogd door de zon, is komkommerextract een wondermiddel. 

Gebruikt in: Sensitive Sun Protection SPF 30

 

Cyclopentasiloxane/Cyclohexasiloxane

Cyclopentasiloxane/Cyclohexasiloxane 

Cyclopentasiloxane/Cyclohexasiloxane zijn siliconen die worden gebruikt in cosmetische producten. De siliconen zijn afkomstig uit silica, een natuurlijk mineraal.  

Gebruikt in: Mascara

 

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »