Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal


WAT IS EEN HUIDALLERGIE?

Een allergische reactie van de huid ontstaat wanneer het afweersysteem verkeerd is afgesteld. Normaal gesproken beschermt het afweersysteem je tegen schadelijke stoffen, maar bij een verkeerd afgesteld systeem, reageert het ook op onschadelijke stoffen.

Wanneer de huid in contact komt met een stof waar je overgevoelig of allergisch voor bent, kan er een vervelende reactie ontstaan. Deze reactie kan zich uiten in de vorm van zwellingen, roodheden, branderigheid, en een droge en/of schrale huid. 

Stoffen waarvan bekend is dat het een allergische reactie kan veroorzaken, heten allergenen. Allergenen zijn stoffen die in de natuur voorkomen en in principe onschadelijk zijn. Veel voorkomende allergene stoffen in cosmetica zijn geurstoffen en conserveermiddelen. 

Heb jij een (over)gevoelige huid en wil jij de overstap maken van paraffine cosmetica naar natuurlijke cosmetica? Lees dan het volgende artikel

TEKENEN VAN EEN HUIDALLERGIE

Iedere huid is anders. De volgende kenmerken komen voor bij deze aandoening, maar hoeven niet allemaal (tegelijk) voor te komen:

  • Een allergische reactie van de huid, in de vorm van;
  • Zwellingen
  • Droge en schrale huid
  • Roodheden 
  • Een branderig gevoel
  • Gepaard met eventueel jeuk. 

RISICO'S VAN ONBEHANDELDE HUIDALLERGIE

  • Het verergeren van klachten op korte en lange termijn;
  • Negatieve beïnvloeding van je gevoel en dagelijks functioneren. 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN EEN HUIDALLERGIE IN 3 STAPPEN

1. Reinigen

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid.

Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van je verzorgingsroutine. 

Met de kalmerende Reinigingsmelk reinig je de huid en neem je al het oppervlaktevuil en overbodige talgresten weg. Daarnaast helpt het Rozemarijn Blad Extract de bloedsomloop verbeteren en brengt een gevoelige huid weer in evenwicht. 

Daarnaast kun je gebruik maken van de milde Reinigingslotion. Dit raden wij enkel aan wanneer je gevoelige huid gewend is aan de actieve werkstoffen van natuurlijke verzorging. Deze natuurlijke werkstoffen zijn net superfoods voor de huid. Geef je een hoge concentratie van superfoods aan je huid, dan slaat de huid volledig op hol. Dit is niet vanwege irritatie op de natuurlijke werkstoffen, maar vanwege de explosie aan werkstoffen.

Wanneer je de overstap wilt maken naar natuurlijke verzorging, is het van groot belang om de huid langzaam te laten wennen. De huid heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe, natuurlijke werkstoffen. Meer weten? Lees onze blog

2. Verzorging

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde, hypoallergene Sensitive Repair Fluid

Met de Sensitive Repair Fluid bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie. En aangezien bijna vijftig procent van de mensen zegt een gevoelige huid te hebben, is het belang van hypoallergene verzorging groot. Meer weten over wat hypoallergeen is en wat het kan doen voor jouw gevoelige huid? Lees het hier

Door de milde ingrediënten en de hypoallergene eigenschappen heb je de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef je de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien je huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun je de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil je meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Ook willen we mensen boven de 25 jaar aanraden om gebruik te maken van de milde Oogcrème. Omdat de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn rondom het oog heeft het de juiste verzorging nodig. De natuurlijke oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient en remt de eerste tekenen van huidveroudering af. 

3. Verzachten

Iedere huid is uniek! De symptomen van een huidallergie verschilt daarom ook sterk per persoon. De een heeft meer make-up producten nodig voor een egale dekking dan een ander. Maak daarom de keuze uit de volgende producten voor een stralende en gezonde huid. 

Ontstaat er door jouw huidallergie roodheden of donkere plekken in het gezicht? Dan kun je je basis make-up starten met een van onze minerale Concealers. Met een concealer camoufleer en verzacht je oneffenheden en onzuiverheden in het gezicht.  Zo creëer je de perfecte dekking. 

Vervolgens egaliseer je de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer je de huid egaliseert, creëer je rust in het gezicht. 

Je kunt je basis make-up extra dekkend maken met een minerale Retoucher. Hiermee verzacht je de plekken die door de foundation heen schijnen

Als laatst breng je kleur in het gezicht aan met een minerale Blush of Bronzer. Geef je wangen een gezonde en frisse teint met een blush. Of geef jij je look liever een natuurlijke uitstraling met een bronzer? Met een grote verscheidenheid aan kleuren, tover jij de meest natuurlijke kleur op je gezicht

 

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »