Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal


WAT IS EEN HUIDALLERGIE?

Een allergische reactie van de huid ontstaat wanneer het afweersysteem verkeerd is afgesteld. Normaal gesproken beschermt het afweersysteem jou tegen schadelijke stoffen, maar bij een verkeerd afgesteld systeem reageert het ook op onschadelijke stoffen.

Wanneer de huid in contact komt met een stof waar jij overgevoelig of allergisch voor bent, kan er een vervelende reactie ontstaan. Deze reactie kan zich uiten in de vorm van zwellingen, roodheden, branderigheid, en een droge en/of schrale huid. 

Stoffen waarvan bekend is dat het een allergische reactie kan veroorzaken, heten allergenen. Allergenen zijn stoffen die in de natuur voorkomen en in principe onschadelijk zijn. Veelvoorkomende allergene stoffen in cosmetica zijn geurstoffen en conserveermiddelen. 

Heb jij een (over)gevoelige huid en wil jij de overstap maken van paraffine cosmetica naar natuurlijke cosmetica? Lees dan het volgende artikel

TEKENEN VAN EEN HUIDALLERGIE

De volgende kenmerken komen voor bij deze aandoening. Let op! Iedere huid is uniek. Deze kenmerken hoeven niet voor te komen bij jouw huid:

  • Een allergische reactie van de huid, in de vorm van;
  • Zwellingen;
  • Droge en schrale huid;
  • Roodheden; 
  • Een branderig gevoel;
  • Gepaard met eventueel jeuk. 

RISICO'S VAN ONBEHANDELDE HUIDALLERGIE

Wanneer jij een huidallergie niet tijdig behandeld, verhoog jij de kans op: 

  • Het verergeren van klachten op korte en lange termijn;
  • Negatieve beïnvloeding van jouw gevoel en dagelijks functioneren. 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN EEN HUIDALLERGIE IN 4 STAPPEN

Stap 1: Het reinigen van de gevoelige huid

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid. Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van jouw verzorgingsroutine. 

Start jouw reiniging met de kalmerende Reinigingsmelk. Met de Reinigingsmelk reinig jij de huid en neem jij al het oppervlaktevuil en overbodige talgresten weg. Daarnaast helpt het Rozemarijn Blad Extract de bloedsomloop verbeteren en brengt de gevoelige huid weer in evenwicht. 

Vervolgens maak jij gebruik van de milde Reinigingslotion. Dit raden wij enkel aan wanneer jouw gevoelige huid gewend is aan de actieve werkstoffen van natuurlijke verzorging. Deze natuurlijke werkstoffen zijn net superfoods voor de huid. Geef jij een hoge concentratie van superfoods aan jouw huid, dan slaat de huid volledig op hol. Dit is niet vanwege irritatie op de natuurlijke werkstoffen, maar vanwege de explosie aan werkstoffen.

Wanneer jij de overstap wilt maken naar natuurlijke verzorging, is het van groot belang om de huid langzaam te laten wennen. De huid heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe, natuurlijke werkstoffen. Wil jij meer weten? Lees onze blog

Stap 2: Het hydrateren van de gevoelige huid

Na het reinigen van de gezichtshuid heeft de droge huid behoefte aan hydratatie. Bij het verzorgen van de gevoelige huid is het zeer belangrijk dat de huid wordt beschermt en het natuurlijk herstelproces ondersteunen. Gebruik voor de gevoelige gezichtshuid natuurlijke verzorgingsproducten zonder parabenen en schadelijke stoffen.

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde hypoallergene Sensitive Repair Fluid. Door gebruik te maken van een milde hypoallergene crème bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie en heb jij de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef jouw de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien jouw huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun jij de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil jij meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Daarnaast verdient de fragiele huid rondom de ogen extra aandacht. Ga tekenen van huidveroudering en vermoeidheid tegen en creëer een frisse oogopslag met de milde OogcrèmeKlik hier en lees 4 tips over het verzorgen van de huid rondom de ogen. 

Stap 3: Het beschermen van de gevoelige huid

Smeer jouw huid in met natuurlijke zonbescherming. Bekijk hier ons zonnig advies over de actuele hoeveelheid UV-straling. Door jouw huid te beschermen met een natuurlijke zonnemelk ga jij de eerste tekenen van huidveroudering tegen. Gebruik de Sensitive Sun Protection in jouw dagelijkse verzorgingsroutine.

Breng de natuurlijke zonnemelk minstens een half uur voordat jij naar buiten gaat aan op het gezicht en lichaam. Breng het aan bovenop jouw verzorgingsproduct en onder jouw make-up. Wanneer jij eerst jouw natuurlijke crème en vervolgens de zonnemelk aanbrengt, worden de actieve werkstoffen van beide producten opgenomen door de huid.

Stap 4: Make-up voor de gevoelige huid

Iedere huid is uniek! De symptomen van een huidallergie verschilt daarom ook sterk per persoon. De een heeft meer make-up producten nodig voor een egale dekking dan een ander. Maak daarom de keuze uit de volgende producten voor een stralende en gezonde huid. 

Ontstaat er door jouw huidallergie roodheden of donkere plekken in het gezicht? Dan kun jij jouw basis make-up starten met een van onze minerale Color Correctors. Met een color corrector neutraliseer en verzacht jij oneffenheden en onzuiverheden in het gezicht. Jij kunt jouw basis make-up extra dekkend maken met een minerale Concealer. Hiermee verzacht jij de plekken die door de foundation heen schijnen.

Vervolgens egaliseer jij de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer jij de huid egaliseert, creëer jij rust in het gezicht. 

Als laatste stap breng jij kleur terug in het gezicht met een minerale Blush en Bronzer. Geef jouw wangen een gezonde en frisse blos met een blush. En geef jouw gelaat een natuurlijke Glow met onze minerale bronzers? Met een grote verscheidenheid aan kleuren tover jij een natuurlijke kleur op jouw gezicht.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.