Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal


WAT IS ACNE?

Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en onderhuidse ontstekingen voorkomen. Wanneer er een ontsteking of verstopping ontstaat van de talgkliertjes in de huid spreek je van acne. 

Talgklieren komen overal voor in je huid, met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. Talgklieren zorgen ervoor dat de huid en haren worden voorzien van vocht waardoor het zacht en soepel blijft. Onder andere door een verhoogde talgproductie door de invloed van hormonale schommelingen wordt de kans op acne vergroot. Acne komt vooral voor op delen van het lichaam waar zich veel talgklieren bevinden zoals het gezicht, nek, schouders en rug. 

Voornamelijk jongeren krijgen last van acne rond hun puberteit door hormonale schommelingen, maar ook op latere leeftijd kun je last krijgen van acne.

TEKENEN VAN ACNE

Iedere huid is anders. De volgende kenmerken komen voor bij deze huidaandoening, maar hoeven niet allemaal (tegelijk) voor te komen:

  • Vette huid
  • Open comedonen (mee-eters)
  • Gesloten comedonen (witte kopjes) 
  • Ontstekingen in de vorm van puistjes en pukkels
  • Rode of paarse verkleuringen op de huid

DE RISICO'S VAN ONBEHANDELDE ACNE

Wanneer jij acne niet tijdig behandeld, verhoog je de kans op: 

  • Het verergeren van de acne op de langere termijn;
  • Het ontstaan van acne conglobata. Hierbij kunnen grote mee-eters, infiltraten, bobbels, abcessen en fistels ontstaan;  
  • Het ontstaan van littekens op het gezicht, nek, schouders en rug;
  • Pijnlijke bulten door het uitknijpen van oneffenheden; 
  • Negatieve beïnvloeding van je gevoel en dagelijks functioneren. 

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN ACNE IN 3 STAPPEN

1. Reinigen

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid.

Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van je verzorgingsroutine. 

Met de milde en kalmerende reinigingsproducten van Creative Cosmetics verwijder je oppervlaktevuil en overbodige vuilresten van huid. Hierdoor reinig je je poriën en brengt het de gevoelige huid terug in evenwicht. 

Tevens raden we je aan om eenmaal per week gebruik te maken van het Mud & Scrub Mask. Wanneer je de gezichtshuid scrubt blijven de poriën openstaan en wordt de talgproductie rustiger. Let op! Scrub niet bij open acne. 

De huid wordt schoner en op de langere termijn kan het de huid rustiger maken en de kans op een acne verkleinen.

2. Verzorgen

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde, hypoallergene Sensitive Repair Fluid

Met de Sensitive Repair Fluid bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie. En aangezien bijna vijftig procent van de mensen zegt een gevoelige huid te hebben, is het belang van hypoallergene verzorging groot. Meer weten over wat hypoallergeen is en wat het kan doen voor jouw gevoelige huid? Lees het hier

Door de milde ingrediënten en de hypoallergene eigenschappen heb je de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef je de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien je huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun je de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil je meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Ook willen we mensen boven de 25 jaar aanraden om gebruik te maken van de milde Oogcrème. Omdat de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn rondom het oog heeft het de juiste verzorging nodig. De natuurlijke oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient en remt de eerste tekenen van huidveroudering af.

3. Verzachten

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo worden de oneffenheden niet afgesloten en verergert de acne niet. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Start de basis make-up met de Groene Concealer. Met de groene concealer camoufleer je ongewenste roodheden in het gezicht. Zo creëer je de perfecte dekking. 

Vervolgens egaliseer je de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer je de huid egaliseert, creëer je rust in het gezicht. 

Als laatst breng je kleur in het gezicht aan met een minerale Blush of Bronzer. Geef je wangen een gezonde en frisse teint met een blush. Of geef jij je look liever een natuurlijke uitstraling met een bronzer? Met een grote verscheidenheid aan kleuren, tover jij de meest natuurlijke kleur op je gezicht.

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »