Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal

 

WAT IS ACNE?

Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en onderhuidse ontstekingen voorkomen. Wanneer er een ontsteking of verstopping ontstaat van de talgkliertjes in de huid spreek jij van acne. 

Talgklieren komen overal voor in jouw huid, met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. Talgklieren zorgen ervoor dat de huid en haren worden voorzien van vocht waardoor het zacht en soepel blijft. Onder andere door een verhoogde talgproductie en door hormonale schommelingen wordt de kans op acne vergroot. Acne komt vooral voor op delen van het lichaam waar zich veel talgklieren bevinden zoals het gezicht, nek, schouders en rug. 

Voornamelijk jongeren krijgen last van acne rond hun puberteit door hormonale schommelingen, maar ook op latere leeftijd kun jij last krijgen van acne.

TEKENEN VAN ACNE

De volgende kenmerken komen voor bij deze aandoening. Let op! Iedere huid is uniek. Deze kenmerken hoeven niet voor te komen bij jouw huid:

 • Vette huid;
 • Open comedonen (mee-eters);
 • Gesloten comedonen (witte kopjes);
 • Ontstekingen in de vorm van puistjes en pukkels;
 • Rode of paarse verkleuringen op de huid.
   

DE RISICO'S VAN ONBEHANDELDE ACNE

Wanneer jij acne niet tijdig behandeld, verhoog jij de kans op: 

 • Het verergeren van de acne op de langere termijn;
 • Het ontstaan van acne conglobata. Hierbij kunnen grote mee-eters, infiltraten, bobbels, abcessen en fistels ontstaan;  
 • Het ontstaan van littekens op het gezicht, nek, schouders en rug;
 • Pijnlijke bulten door het uitknijpen van oneffenheden; 
 • Negatieve beïnvloeding van jouw gevoel en dagelijks functioneren. 

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN ACNE IN 4 STAPPEN

Stap 1: Het reinigen van de huid met acne

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid. Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van jouw verzorgingsroutine. 

Met de milde en kalmerende reinigingsproducten van Creative Cosmetics verwijder jij oppervlaktevuil en overbodige vuilresten van huid. Hierdoor reinig jij jouw poriën en brengt het de gevoelige huid terug in evenwicht.

Daarbij adviseren wij jou om eenmaal per week gebruik te maken van het Mud & Scrub Mask. Wanneer jij de gezichtshuid scrubt blijven de poriën openstaan en wordt de talgproductie rustiger. Let op! Scrub niet bij open acne. Ook onttrekt de Koalin Klei in het masker de gifstoffen uit de huid voor een schoon en fris effect. 

De huid wordt schoner en op de langere termijn kan het de huid rustiger maken en de kans op een acne verkleinen.

Stap 2: Het hydrateren van de gevoelige huid

Na het reinigen van de gezichtshuid heeft de droge huid behoefte aan hydratatie. Bij het verzorgen van de gevoelige huid is het zeer belangrijk dat de huid wordt beschermt en het natuurlijk herstelproces ondersteunen. Gebruik voor de gevoelige gezichtshuid natuurlijke verzorgingsproducten zonder parabenen en schadelijke stoffen.

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde hypoallergene Sensitive Repair Fluid. Door gebruik te maken van een milde hypoallergene crème bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie en heb jij de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef jouw de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien jouw huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun jij de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil jij meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Daarnaast verdient de fragiele huid rondom de ogen extra aandacht. Ga tekenen van huidveroudering en vermoeidheid tegen en creëer een frisse oogopslag met de milde OogcrèmeKlik hier en lees 4 tips over het verzorgen van de huid rondom de ogen. 

Stap 3: Het beschermen van de gevoelige huid

Smeer jouw huid in met natuurlijke zonbescherming. Bekijk hier ons zonnig advies over de actuele hoeveelheid UV-straling. Door jouw huid te beschermen met een natuurlijke zonnemelk ga jij de eerste tekenen van huidveroudering tegen. Gebruik de Sensitive Sun Protection in jouw dagelijkse verzorgingsroutine.

Breng de natuurlijke zonnemelk minstens een half uur voordat jij naar buiten gaat aan op het gezicht en lichaam. Breng het aan bovenop jouw verzorgingsproduct en onder jouw make-up. Wanneer jij eerst jouw natuurlijke crème en vervolgens de zonnemelk aanbrengt, worden de actieve werkstoffen van beide producten opgenomen door de huid.

Stap 4: Make-up voor de gevoelige huid

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo worden de oneffenheden niet afgesloten en wordt de acne niet verergert. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Start de basis make-up met de Groene Color Corrector. De verzorgende minerale pigmenten in de groene colour corrector hebben een neutraliserend effect op een rode huid, pukkeltjes en oneffenheden.

Vervolgens egaliseer jij de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer jij de huid egaliseert, creëer jij rust in het gezicht. 

Als laatste stap breng jij kleur terug in het gezicht met een minerale Blush en Bronzer. Geef jouw wangen een gezonde en frisse blos met een blush. En geef jouw gelaat een natuurlijke Glow met onze minerale bronzers? Met een grote verscheidenheid aan kleuren tover jij een natuurlijke kleur op jouw gezicht.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.