Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
TotaalWAT IS COUPEROSE?

Couperose is een huidaandoening waarbij de oppervlakkige bloedvaten in het gezicht duidelijk zichtbaar zijn. De uitgezette adertjes kunnen ook klachten zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen en jeuk vertonen. 

Couperose ontstaat door het verwijden en het verslappen van oppervlakkige bloedvaten in het gezicht. Couperose komt voornamelijk voor op de wangen, maar kan ook op de neus, het voorhoofd en op de kin voor komen. 

De oorzaak van het ontstaan van couperose is onbekend. Wel zijn er een aantal interne en externe factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van couperose, zoals erfelijkheid, overmatige blootstelling aan zonlicht, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik. Daarbij hebben mensen met een lichte huidtype een grotere kans op couperose. 

De huidaandoening couperose is niet te voorkomen, maar wel te verminderen met de juiste verzorging en het vermijden van de bovenstaande externe factoren. 

TEKENEN VAN COUPEROSE

Iedere huid is anders. De volgende kenmerken komen voor bij deze huidaandoening, maar hoeven niet allemaal (tegelijk) voor te komen:

  • Duidelijk zichtbare oppervlakkige bloedvaten;
  • Roodverkleuring van de wangen
  • Eventueel roodverkleuring van de neus, kin en/of voorhoofd
  • Gepaard met branderigheid, prikkelingen, tintelingen en jeuk; 

DE RISICO'S VAN ONBEHANDELDE COUPEROSE

Wanneer jij couperose niet tijdig behandeld, verhoog je de kans op: 

  • Verduidelijking van de al zichtbare oppervlakkige bloedvaten;
  • Negatieve beïnvloeding van je gevoel en dagelijks functioneren.

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN COUPEROSE IN 3 STAPPEN

1. Reinigen

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid.

Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van je verzorgingsroutine. 

Met de milde en kalmerende reinigingsproducten van Creative Cosmetics verwijder je oppervlaktevuil en overbodige vuilresten van huid. Hierdoor reinig je je poriën en brengt het de gevoelige huid terug in evenwicht.

2. Verzorgen

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde, hypoallergene Sensitive Repair Fluid

Met de Sensitive Repair Fluid bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie. En aangezien bijna vijftig procent van de mensen zegt een gevoelige huid te hebben, is het belang van hypoallergene verzorging groot. Meer weten over wat hypoallergeen is en wat het kan doen voor jouw gevoelige huid? Lees het hier

Door de milde ingrediënten en de hypoallergene eigenschappen heb je de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef je de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien je huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun je de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen.  Wil je meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Ook willen we mensen boven de 25 jaar aanraden om gebruik te maken van de milde Oogcrème. Omdat de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn rondom het oog heeft het de juiste verzorging nodig. De natuurlijke oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient en remt de eerste tekenen van huidveroudering af.

3. Verzachten

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo wordt de huid niet afgesloten en verergert de couperose niet. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Start de basis make-up met de Groene Concealer. Met de groene concealer camoufleer je ongewenste roodheden in het gezicht. Zo creëer je de perfecte dekking. 

Vervolgens egaliseer je de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer je de huid egaliseert, creëer je rust in het gezicht. 

Je kunt je basis make-up extra dekkend maken met een minerale Retoucher. Hiermee verzacht je de plekken die door de foundation heen schijnen. 

Daarnaast raden we je aan om geen gebruik te maken van roodtinten. Roodtinten kunnen namelijk de roodheden van couperose versterken. Wil je de aandacht nog meer verleggen van je rode wangen? Trek dan de aandacht naar de ogen en de wenkbrauwen door deze aan te zetten. 

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »