Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
TotaalWAT IS COUPEROSE?

Couperose is een huidaandoening waarbij de oppervlakkige bloedvaten in het gezicht duidelijk zichtbaar zijn. De uitgezette adertjes kunnen ook klachten zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen en jeuk vertonen. 

Couperose ontstaat door het verwijden en het verslappen van oppervlakkige bloedvaten in het gezicht. Couperose komt voornamelijk voor op de wangen, maar kan ook op de neus, het voorhoofd en op de kin voor komen. 

De oorzaak van het ontstaan van couperose is onbekend. Wel zijn er een aantal interne en externe factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van couperose, zoals erfelijkheid, overmatige blootstelling aan zonlicht, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik. Daarbij hebben mensen met een lichte huidtype een grotere kans op couperose.

De huidaandoening couperose is niet te voorkomen, maar wel te verminderen met de juiste verzorging en het vermijden van de bovenstaande externe factoren. 

TEKENEN VAN COUPEROSE

De volgende kenmerken komen voor bij deze aandoening. Let op! Iedere huid is uniek. Deze kenmerken hoeven niet voor te komen bij jouw huid:

  • Duidelijk zichtbare oppervlakkige bloedvaten;
  • Roodkleuring van de wangen;
  • Eventueel roodkleuring van de neus, kin en/of voorhoofd;
  • Gepaard met branderigheid, prikkelingen, tintelingen en jeuk.

DE RISICO'S VAN ONBEHANDELDE COUPEROSE

Wanneer jij couperose niet tijdig behandeld, verhoog jij de kans op: 

  • Verduidelijking van de al zichtbare oppervlakkige bloedvaten;
  • Negatieve beïnvloeding van je gevoel en dagelijks functioneren.

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN COUPEROSE IN 4 STAPPEN

Stap 1: Het reinigen van de huid met couperose

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid. Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van jouw verzorgingsroutine. 

Met de milde en kalmerende reinigingsproducten van Creative Cosmetics verwijder jij oppervlaktevuil en overbodige vuilresten van huid. Hierdoor reinig jij jouw poriën en brengt het de gevoelige huid terug in evenwicht.

Stap 2: Het hydrateren van de gevoelige huid

Na het reinigen van de gezichtshuid heeft de droge huid behoefte aan hydratatie. Bij het verzorgen van de gevoelige huid is het zeer belangrijk dat de huid wordt beschermt en het natuurlijk herstelproces ondersteunen. Gebruik voor de gevoelige gezichtshuid natuurlijke verzorgingsproducten zonder parabenen en schadelijke stoffen.

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde hypoallergene Sensitive Repair Fluid. Door gebruik te maken van een milde hypoallergene crème bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie en heb jij de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef jouw de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien jouw huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun jij de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil jij meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Daarnaast verdient de fragiele huid rondom de ogen extra aandacht. Ga tekenen van huidveroudering en vermoeidheid tegen en creëer een frisse oogopslag met de milde OogcrèmeKlik hier en lees 4 tips over het verzorgen van de huid rondom de ogen. 

Stap 3: Het beschermen van de gevoelige huid

Smeer jouw huid in met natuurlijke zonbescherming. Bekijk hier ons zonnig advies over de actuele hoeveelheid UV-straling. Door jouw huid te beschermen met een natuurlijke zonnemelk ga jij de eerste tekenen van huidveroudering tegen. Gebruik de Sensitive Sun Protection in jouw dagelijkse verzorgingsroutine.

Breng de natuurlijke zonnemelk minstens een half uur voordat jij naar buiten gaat aan op het gezicht en lichaam. Breng het aan bovenop jouw verzorgingsproduct en onder jouw make-up. Wanneer jij eerst jouw natuurlijke crème en vervolgens de zonnemelk aanbrengt, worden de actieve werkstoffen van beide producten opgenomen door de huid.

Stap 4: Make-up voor de gevoelige huid

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo worden de oneffenheden niet afgesloten en wordt de couperose niet verergert. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Start de basis make-up met de Groene Color Corrector. De verzorgende minerale pigmenten in de groene colour corrector hebben een neutraliserend effect op een rode huid, pukkeltjes en oneffenheden.

Vervolgens egaliseer jij de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer jij de huid egaliseert, creëer jij rust in het gezicht. 

Als laatste stap breng jij kleur terug in het gezicht met een minerale Blush en Bronzer. Geef jouw wangen een gezonde en frisse blos met een blush. En geef jouw gelaat een natuurlijke Glow met onze minerale bronzers? Met een grote verscheidenheid aan kleuren tover jij een natuurlijke kleur op jouw gezicht.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.