Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal


WAT IS PSORIASIS?

Psoriasis is een erfelijke chronische aandoening van de huid waarbij dikke, geïrriteerde, rode en schilferige plekken ontstaan. Deze plekken kunnen jeuken of zelfs pijn doen. 

De huid vernieuwt zichzelf voortdurend. Daarbij worden nieuwe huidcellen aangemaakt en schilferen oude huidcellen af. Bij mensen zonder de huidaandoening psoriasis duurt dit proces van huidvernieuwing ongeveer 28 dagen. Bij mensen met de huidaandoening psoriasis gaat het proces van huidvernieuwing veel sneller. Het proces vindt plaats tussen 6 tot 7 dagen. Dit is hoogstwaarschijnlijk een fout in het eigen immuunsysteem. 

Doordat het proces van huidvernieuwing zo snel gaat, verloopt de aanmaak van nieuwe huidcellen niet goed en sterven ze af. Dit veroorzaakt een dikke laag van dode huidcellen die niet worden afgestoten. Het gevolg is een dikke, geïrriteerde, rode en schilferige plek.

Psoriasis kan helaas niet worden genezen. Het is een onvoorspelbare huidaandoening die in perioden verbetert of verergert. Deze oorzaken zorgen ervoor dat psoriasis tot uiting komt of verergert: wondjes, ontstekingen, geneesmiddelen of stress en spanning.

TEKENEN VAN PSORIASIS

Iedere huid is anders. De volgende kenmerken komen voor bij deze huidaandoening, maar hoeven niet allemaal (tegelijk) voor te komen:

  • Roodheden;
  • Zilverwitte schilferige plekken;
  • Gepaard met eventueel jeuk;
  • Gepaard met eventueel pijn;
  • Afwijkingen aan de nagels;
  • Gewrichtsontstekingen.

DE RISICO'S VAN ONBEHANDELDE PSORIASIS

Wanneer jij psoriasis niet tijdig behandeld, verhoog je de kans op: 

  • Het verergeren van klachten op de langere termijn, zoals het verkrijgen van nieuwe psoriasisplekken;
  • Het ontstaan van littekens op het gezicht en het lichaam;
  • Negatieve beïnvloeding van je gevoel en dagelijks functioneren.

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN PSORIASIS IN 3 STAPPEN

1. Reinigen

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid.

Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van je verzorgingsroutine. 

Met de milde en kalmerende reinigingsproducten van Creative Cosmetics verwijder je oppervlaktevuil en overbodige vuilresten van huid. Hierdoor reinig je je poriën en brengt het de gevoelige huid terug in evenwicht. De huid wordt schoner en op de langere termijn kan het de huid rustiger maken.

Let op met exfoliërende verzorgingsproducten. Omdat jouw huidvernieuwing sneller is dan bij andere mensen kan het scrubben van de huid leiden tot het verergeren van de psoriasis.

2. Verzorgen

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde, hypoallergene Sensitive Repair Fluid

Met de Sensitive Repair Fluid bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie. En aangezien bijna vijftig procent van de mensen zegt een gevoelige huid te hebben, is het belang van hypoallergene verzorging groot. Meer weten over wat hypoallergeen is en wat het kan doen voor jouw gevoelige huid? Lees het hier

Door de milde ingrediënten en de hypoallergene eigenschappen heb je de minste kans op het verergeren van de psoriasis. Tevens geef je de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien je huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun je de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil je meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Daarnaast willen we je aanraden om een keer per week gebruik te maken van het Recover & Care Mask. Het masker reguleert de vochtbalans van de huid waarmee droge en schilferige plekken een vitamine boost krijgen. 

Ook willen we mensen boven de 25 jaar aanraden om gebruik te maken van de milde Oogcrème. Omdat de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn rondom het oog heeft het de juiste verzorging nodig. De natuurlijke oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient en remt de eerste tekenen van huidveroudering af. 

3. Verzachten

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo wordt de huid niet afgesloten en verergert de psoriasis niet. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Wanneer er roodheden ontstaan door psoriasis in het gezicht kun je gebruik maken van de Groene Concealer. Met de groene concealer camoufleer je ongewenste roodheden in het gezicht. Zo creëer je de perfecte dekking. 

Ook de minerale Foundation  en Retoucher zijn geschikt voor een huid met psoriasis. Niet alleen geeft het een egale dekking en rust in het gezicht. Ook blijft de huid optimaal gehydrateerd door het mineraal Silicia met vochtvasthoudende werking. Hierdoor komt vocht naar het huidoppervlak en vermindert het droge en schilferige plekken. 

Door psoriasis is de huid droger en vochtarm, waardoor de huid vaak doffer oogt. Met een minerale Bronzer, Blush en Highlight (of Finishing Touch Glow) creëer je meer contrast in het gezicht voor een stralende en gezonde gloed.

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »