Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal


WAT IS ROSACEA

Rosacea is een chronische huidaandoening waarbij in het gezicht een gelijkmatig verdeelde roodheid ontstaat en uitgezette bloedvaten zichtbaar zijn. Dit is zichtbaar op de wangen, de neus, het voorhoofd en de kin. Daarbij is er sprake van terugkerende ‘opvlammingen’, waarbij de roodheid in het gezicht verergert en er puistjes en bultjes ontstaan.

Bij de huidaandoening rosacea is de barrièrefunctie van de de opperhuid aangetast, waardoor de huid gevoelig is voor externe invloeden. Bij overgevoeligheid kan er een ontstekingsreactie ontstaan in de vorm van roodheid, en puistjes en bultjes. 

De oorzaak van het ontstaan van rosacea is vrij onbekend. Wel zijn er een aantal externe factoren die van invloed zijn op de opvlammingen, ofwel het verergeren van de rosacea. De volgende factoren hebben invloed op rosacea:

 • overmatige blootstelling aan het zonlicht;
 • temperatuurschommelingen;
 • stress en spanning;
 • het ruw verzorgen van de huid, zoals met scrubben;
 • roken en alcoholgebruik;
 • bepaalde medicijnen. 

TEKENEN VAN ROSACEA

Iedere huid is anders. De volgende kenmerken komen voor bij deze huidaandoening, maar hoeven niet allemaal (tegelijk) voor te komen:

 • Roodheden op de wangen;
 • Doorlopend naar de neus, kin en voorhoofd; 
 • Wijde oppervlakkige bloedvaten; 
 • Rode bultjes en rood gelige puistjes;
 • Branderig gevoel op de plekken waar de tekenen ontstaan;
 • Huidverdikkingen;
 • Overgevoeligheid van de huid. 

DE RISICO'S VAN ONBEHANDELDE ROSACEA

Wanneer jij rosacea niet tijdig behandeld, verhoog je de kans op: 

 • Verspreiding van de roodheid in het gezicht;
 • Verduidelijking van de al zichtbare oppervlakkige bloedvaten;
 • Negatieve beïnvloeding van je gevoel en dagelijks functioneren.

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN ROSACEA IN 3 STAPPEN

1. Reinigen

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid.

Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van je verzorgingsroutine. 

Met de milde en kalmerende reinigingsproducten van Creative Cosmetics verwijder je oppervlaktevuil en overbodige vuilresten van huid. Hierdoor reinig je je poriën en brengt het de gevoelige huid terug in evenwicht. 

2. Verzorgen

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde, hypoallergene Sensitive Repair Fluid 

Met de Sensitive Repair Fluid bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie. En aangezien bijna vijftig procent van de mensen zegt een gevoelige huid te hebben, is het belang van hypoallergene verzorging groot. Meer weten over wat hypoallergeen is en wat het kan doen voor jouw gevoelige huid? Lees het hier

Door de milde ingrediënten en de hypoallergene eigenschappen heb je de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef je de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien je huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun je de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen.  Wil je meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Ook willen we mensen boven de 25 jaar aanraden om gebruik te maken van de milde Oogcrème. Omdat de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn rondom het oog heeft het de juiste verzorging nodig. De natuurlijke oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient en remt de eerste tekenen van huidveroudering af. 

3. Verzachten

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo wordt de huid niet afgesloten en verergert de rosacea niet. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Start de basis make-up met de Groene Concealer. Met de groene concealer camoufleer je ongewenste roodheden in het gezicht. Zo creëer je de perfecte dekking. 

Vervolgens egaliseer je de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer je de huid egaliseert, creëer je rust in het gezicht. 

Je kunt je basis make-up extra dekkend maken met een minerale Retoucher. Hiermee verzacht je de plekken die door de foundation heen schijnen. 

Daarnaast raden we je aan om geen gebruik te maken van roodtinten. Roodtinten kunnen namelijk de roodheden van rosacea versterken. Wil je de aandacht nog meer verleggen van je rode wangen? Trek dan de aandacht naar de ogen en de wenkbrauwen door deze aan te zetten. 

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »