Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal


WAT IS ROSACEA?

Rosacea is een chronische huidaandoening waarbij in het gezicht een gelijkmatig verdeelde roodheid ontstaat en uitgezette bloedvaten zichtbaar zijn. Dit is zichtbaar op de wangen, de neus, het voorhoofd en de kin. Daarbij is er sprake van terugkerende ‘opvlammingen’, waarbij de roodheid in het gezicht verergert en er puistjes en bultjes ontstaan.

Bij de huidaandoening rosacea is de barrièrefunctie van de de opperhuid aangetast, waardoor de huid gevoelig is voor externe invloeden. Bij overgevoeligheid kan er een ontstekingsreactie ontstaan in de vorm van roodheid, en puistjes en bultjes. 

De oorzaak van het ontstaan van rosacea is vrij onbekend. Wel zijn er een aantal externe factoren die invloed hebben op de opvlammingen, oftewel het verergeren van de rosacea. De volgende factoren hebben invloed op rosacea:

 • overmatige blootstelling aan het zonlicht;
 • temperatuurschommelingen;
 • stress en spanning;
 • het ruw verzorgen van de huid, zoals met scrubben;
 • roken en alcoholgebruik;
 • bepaalde medicijnen.

TEKENEN VAN ROSACEA

De volgende kenmerken komen voor bij deze aandoening. Let op! Iedere huid is uniek. Deze kenmerken hoeven niet voor te komen bij jouw huid:

 • Roodheden op de wangen;
 • Doorlopend naar de neus, kin en voorhoofd; 
 • Wijde oppervlakkige bloedvaten; 
 • Rode bultjes en rood gelige puistjes;
 • Branderig gevoel op de plekken waar de tekenen ontstaan;
 • Huidverdikkingen;
 • Overgevoeligheid van de huid.

DE RISICO'S VAN ONBEHANDELDE ROSACEA

Wanneer jij rosacea niet tijdig behandeld, verhoog jij de kans op: 

 • Verspreiding van de roodheid in het gezicht;
 • Verduidelijking van de al zichtbare oppervlakkige bloedvaten;
 • Negatieve beïnvloeding van jouw gevoel en dagelijks functioneren.

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN ROSACEA IN 4 STAPPEN

Stap 1: Het reinigen van de huid met rosacea

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid. Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van jouw verzorgingsroutine. 

Met de milde en kalmerende reinigingsproducten van Creative Cosmetics verwijder jij oppervlaktevuil en overbodige vuilresten van huid. Hierdoor reinig jij jouw poriën en brengt het de gevoelige huid terug in evenwicht.

Stap 2: Het hydrateren van de gevoelige huid

Na het reinigen van de gezichtshuid heeft de droge huid behoefte aan hydratatie. Bij het verzorgen van de gevoelige huid is het zeer belangrijk dat de huid wordt beschermt en het natuurlijk herstelproces ondersteunen. Gebruik voor de gevoelige gezichtshuid natuurlijke verzorgingsproducten zonder parabenen en schadelijke stoffen.

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde hypoallergene Sensitive Repair Fluid. Door gebruik te maken van een milde hypoallergene crème bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie en heb jij de minste kans op het verergeren van de huidaandoening. Tevens geef jouw de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien jouw huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun jij de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil jij meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Daarnaast verdient de fragiele huid rondom de ogen extra aandacht. Ga tekenen van huidveroudering en vermoeidheid tegen en creëer een frisse oogopslag met de milde OogcrèmeKlik hier en lees 4 tips over het verzorgen van de huid rondom de ogen. 

Stap 3: Het beschermen van de gevoelige huid

Smeer jouw huid in met natuurlijke zonbescherming. Bekijk hier ons zonnig advies over de actuele hoeveelheid UV-straling. Door jouw huid te beschermen met een natuurlijke zonnemelk ga jij de eerste tekenen van huidveroudering tegen. Gebruik de Sensitive Sun Protection in jouw dagelijkse verzorgingsroutine.

Breng de natuurlijke zonnemelk minstens een half uur voordat jij naar buiten gaat aan op het gezicht en lichaam. Breng het aan bovenop jouw verzorgingsproduct en onder jouw make-up. Wanneer jij eerst jouw natuurlijke crème en vervolgens de zonnemelk aanbrengt, worden de actieve werkstoffen van beide producten opgenomen door de huid.

Stap 4: Make-up voor de gevoelige huid

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo worden de oneffenheden niet afgesloten en wordt de rosacea niet verergert. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Start de basis make-up met de Groene Color Corrector. De verzorgende minerale pigmenten in de groene colour corrector hebben een neutraliserend effect op een rode huid, pukkeltjes en oneffenheden.

Vervolgens egaliseer jij de huid met behulp van minerale Foundation. Wanneer jij de huid egaliseert, creëer jij rust in het gezicht. 

Als laatste stap breng jij kleur terug in het gezicht met een minerale Blush en Bronzer. Geef jouw wangen een gezonde en frisse blos met een blush. En geef jouw gelaat een natuurlijke Glow met onze minerale bronzers? Met een grote verscheidenheid aan kleuren tover jij een natuurlijke kleur op jouw gezicht.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.