Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Uw winkelwagen:
Totaal


WAT IS ECZEEM?

Eczeem is geen huidaandoening op zichzelf. Het is een symptoom van een aandoening. Bij eczeem vormt de huid een ontstekingsreactie waarbij er kleine blaasjes, rode bultjes, korsten, schilferingen, roodheid en zwellingen ontstaan. Dit gaat vaak gepaard met een vreselijke jeuk. Eczeem kan ontstaan door verschillende interne en externe factoren, zoals erfelijke aanleg (intern) of schoonmaakmiddelen (extern). 

Wanneer er eczeem ontstaat door een ontstekingsreactie van de huid wordt de huidbarrière verstoord. Hierdoor houdt de huid minder goed vocht vast, droogt het uit en kan het zichzelf minder goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het gevolg: de huid wordt droog, schilferig en gaat jeuken. 

Eczeem is een onvoorspelbare aandoening die in perioden verbetert of verergert. Door eczeem te behandelen, houd je het redelijk onder controle. 

TEKENEN VAN ECZEEM

Iedere huid is anders. De volgende kenmerken komen voor bij deze aandoening, maar hoeven niet allemaal (tegelijk) voor te komen:

 • Droge, schilferige huid;
 • Roodheden;
 • Kleine blaasjes;
 • Rode bultjes;
 • Korsten;
 • Zwellingen;
 • Gepaard met jeuk;
 • Gepaard met eventueel pijn.

RISICO'S VAN ONBEHANDELDE ECZEEM

Wanneer jij eczeem niet tijdig behandeld, verhoog je de kans op: 

 • Infecties aan de huid door het openkrabben van de wonden;
 • Verharding en verdikking van de huid door het vele krabben; 
 • Pijnlijke kloven door een stugge en droge huid;
 • Negatieve beïnvloeding van je gevoel en dagelijks functioneren.

 

HET VERZORGEN EN VERZACHTEN VAN ECZEEM IN 3 STAPPEN

1. Reinigen

De eerste stap tot een gezonde en stralende huid: het reinigen van de huid.

Wanneer jij jouw huid tweemaal per dag reinigt zet jij een gezonde basis voor de volgende stappen van je verzorgingsroutine. 

Met de kalmerende Reinigingsmelk reinig je de huid en neem je al het oppervlaktevuil en overbodige talgresten weg. Daarnaast helpt het Rozemarijn Blad Extract de bloedsomloop verbeteren en brengt een gevoelige huid weer in evenwicht. 

Daarnaast kun je gebruik maken van de milde Reinigingslotion. Dit raden wij enkel aan wanneer je gevoelige huid gewend is aan de actieve werkstoffen van natuurlijke verzorging. Deze natuurlijke werkstoffen zijn net superfoods voor de huid. Geef je een hoge concentratie van superfoods aan je huid, dan slaat de huid volledig op hol. Dit is niet vanwege irritatie op de natuurlijke werkstoffen, maar vanwege de explosie aan werkstoffen.

Wanneer je de overstap wilt maken naar natuurlijke verzorging, is het van groot belang om de huid langzaam te laten wennen. De huid heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe, natuurlijke werkstoffen. Meer weten?Lees het hier

2. Verzorgen

Wil jij jouw gevoelige huid verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics? Start met het gebruiken van de milde, hypoallergene Sensitive Repair Fluid

Met de Sensitive Repair Fluid bestaat er een verminderde kans op een allergische reactie. En aangezien bijna vijftig procent van de mensen zegt een gevoelige huid te hebben, is het belang van hypoallergene verzorging groot. Meer weten over wat hypoallergeen is en wat het kan doen voor jouw gevoelige huid? Lees het hier

Door de milde ingrediënten en de hypoallergene eigenschappen heb je de minste kans op het verergeren van de eczeem. Tevens geef je de huid de intensieve verzorging die het nodig heeft. 

Indien je huid gewend is aan natuurlijke verzorgingsproducten en de huid goed reageert op de hypoallergene crème, kun je de overstap maken naar producten met meer actieve werkstoffen die de huid intensief verzorgen. Wil je meer informatie over de overstap naar natuurlijke verzorging? Lees het hier

Daarnaast willen we je aanraden om een keer per week gebruik te maken van het Recover & Care Mask. Het masker reguleert de vochtbalans van de huid waarmee droge en schilferige plekken een vitamine boost krijgen. 

Ook willen we mensen boven de 25 jaar aanraden om gebruik te maken van de milde Oogcrème. Omdat de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn rondom het oog heeft het de juiste verzorging nodig. De natuurlijke oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient en remt de eerste tekenen van huidveroudering af. 

3. Verzachten

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt verzachten met make-up is het van groot belang dat de huid kan blijven ademen. Zo wordt de huid niet afgesloten en verergert de eczeem niet. 

De natuurlijke make-up van Creative Cosmetics bestaat enkel uit mineralen en plantaardige oliën. Deze hebben een verzachtende en verzorgende werking op de gevoelige huid. De make up vermengt zich met jouw huidoliën, waardoor de huid vrij kan blijven ademen.

Wanneer er roodheden ontstaan door eczeem in het gezicht kun je gebruik maken van de Groene Concealer. Met de groene concealer camoufleer je ongewenste roodheden in het gezicht. Zo creëer je de perfecte dekking. 

Ook de minerale Foundation  en Retoucher zijn geschikt voor een huid met eczeem. Niet alleen geeft het een egale dekking en rust in het gezicht. Ook blijft de huid optimaal gehydrateerd door het mineraal Silicia met vochtvasthoudende werking. Hierdoor komt vocht naar het huidoppervlak en vermindert het droge en schilferige plekken. 

Door eczeem is de huid droger en vochtarm, waardoor de huid vaak doffer oogt. Met een minerale Bronzer, Blush en Highlight(of Finishing Touch Glow)creëer je meer contrast in het gezicht voor een stralende en gezonde gloed.

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »