Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Recyclen met Creative Cosmetics

 

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons leven!

Door duurzaam om te gaan met onze grondstoffen en middelen beschermen wij onze natuurlijke omgeving, en de ecologische en menselijke gezondheid. 

 

Wat doet Creative Cosmetics nu aan duurzaamheid? 

Ook bij Creative Cosmetics is er veel aandacht voor duurzaamheid, zo ook op ons hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch. 

 • Wij werken op het kantoor met zoveel mogelijk digitale middelen en streven naar een minimaal gebruik van papier; 
 • Alle informatie over duurzame, werkzame ingrediënten in onze producten wordt digitaal (via de website en sociale media) gedeeld;
 • Wij streven ernaar onze productverpakkingen op termijn te verduurzamen en het gebruik van plastic te minimaliseren; 
 • Wij streven ernaar geen energie te verbruiken als wij niet in het pand aanwezig zijn. Zo wordt apparatuur aan het einde van de dag volledig uitgeschakeld;
 • Wij maken veelal gebruik van led-verlichting. 

Wij willen vrouwen laten stralen met onze 100% natuurlijke producten. Veel van onze make-up- en verzorgingsproducten zijn volledig plantaardig én biologisch.

Niet alleen is natuurlijke make-up goed voor de huid het is ook beter voor het milieu. Wanneer je gebruik maakt van synthetische make-up spoel je dagelijks restanten door bijvoorbeeld het afvoerputje van de wasbak. Hierdoor komen de chemicaliën uit de synthetische make-up terecht in het milieu. Natuurlijke producten zijn echter vaak biologisch afbreekbaar. 

Bij Creative Cosmetics wordt alle informatie over de ingrediënten die wij gebruiken gedeeld, omdat wij onze ingrediënten met zorg selecteren en wij jou inzicht willen geven in al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. 

Wil je meer weten over natuurlijke cosmetica? Lees hier meer

 

Afbreekbare verpakkingsmateriaal

Op het kantoor van Creative Cosmetics hebben wij de taak op ons genomen om waar mogelijk duurzamer te werken, of duurzamere materialen te gebruiken. 

Zo zijn de verpakkingen van onze verzorgingsproducten stuk voor stuk gemaakt van PET-flessen. 

PET-plastic is de meest gebruikte kunststof in het dagelijks leven. Als grondstof wordt PET erkend als een veilig, niet-toxisch, duurzaam en flexibel materiaal. Bovendien is PET 100% recyclebaar. Verpakkingen die zijn gemaakt van PET-kunststoffen, kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd aan de hand van een # 1-harsidentificatiecode op de verpakking. 

Creative Cosmetics kijkt echter verder dan duurzaamheid op kantoor of in productontwikkeling. Zo hebben wij ook stappen gezet in de verduurzaming van opvulmateriaal in pakketten. 

Het gebruik van opvulmateriaal in pakketten is noodzakelijk om producten zonder schade te kunnen bezorgen. Voorheen maakte Creative Cosmetics gebruikt van plastic kussentjes met lucht. Maar omdat er steeds meer producten online worden besteld, was het van belang om hiervoor een duurzamere optie te vinden die net zo goed werkt. 

Daarom maken wij sinds kort gebruik van speciale maïschips als opvulmateriaal in onze pakketten!

Deze opvulchips zijn gemaakt van maïszetmeel, lucht en water en zijn daarmee 100% biologisch afbreekbaar. Daarmee zijn de maïschips een uitstekend alternatief voor plastic luchtkussentjes of schuim. 

En een fun fact: het opvulmateriaal is op te lossen in water! Je kunt de chips dus gerust na het ontvangen van jouw pakketje oplossen en wegspoelen, omdat dit opvulmateriaal volledig biologisch afbreekbaar is.

 

Wat kan jij doen?

Duurzaam omgaan met middelen en grondstoffen klinkt misschien als iets wat veel tijd, moeite en energie kost. 

Maar vergeet niet dat alle kleine beetjes helpen. Je kunt bijvoorbeeld:

 • Overstappen op een groen stroomnetwerk;
 • Minder vlees eten;
 • Korter douchen;
 • Vaker de auto laten staan. 

En door verstandig om te gaan met verpakkingsmateriaal van een bestelling heb je veel meer positieve impact dan je denkt! Zo kunnen PET-kunststoffen thuis worden gerecycled en worden ingezameld. Er zijn een paar dingen die je thuis kunt doen, om te garanderen dat de kunststof verpakkingen gemakkelijk
gerecycled kunnen worden:

 • Reinig de kunststof verpakking;
 • Eventuele etiketten kunnen op de verpakking worden achtergelaten;
 • Vouw de verpakking in elkaar, maak de verpakking zo klein mogelijk, zodat er meer ruimte is
  in je recycle bak.

Je kunt helpen bij het recyclen van PET-kunststoffen, door deze naar jouw plaatselijke inzamelcentra of uw lokale recyclingbakken te brengen.

Van gerecycled PET-plastic kunnen meerdere items worden gemaakt, zoals: kleding, slaapzakken, tuinmeubelen en kunststof flessen.

Vergeet ook niet de kartonnen doos van de bestelling bij het oud papier te gooien, zodat dit onderdeel wordt van de recycling.

Door deze stappen te zetten kun jij na het ontvangen van je pakketje van Creative Cosmetics ook jouw steentje bijdragen! 

 

Vragen? Neem contact met ons op! 

Wij begrijpen jouw vragen en helpen je graag verder om het mooiste in jezelf naar boven te halen!

WhatsApp een foto van jezelf naar 0252 745 170 en onze topvisagisten staan 6 dagen per week voor je klaar om jou de beste kleuren te adviseren.