Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

 

Weet jij eigenlijk wat je dagelijks op je gezicht aanbrengt? Dit is iets waar steeds meer vrouwen zich mee bezighouden en steeds bewuster van worden. Wij vinden dat, als cosmeticabedrijf met 100% natuurlijke producten, ontzettend gaaf om te zien!! 

Toch is het soms lastig, indien je geen expert bent op dit gebied, om te achterhalen welke producten voldoen aan de strenge eisen om zich natuurlijk, dierproefvrij of vegan te mogen noemen. Daarom willen wij jou zo goed mogelijk informeren, zodat je meer te weten komt over de verschillende soorten ingrediënten. Zo weet jij precies wat de inhoud is van de producten en kun je keuzes maken die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren. 

Lees ook:

Wat is Vegan make-up?
Wat is Natuurlijke make-up?
Wat is Minerale make-up?

 

Wat is Dierproefvrij? 

Een product is dierproefvrij wanneer er tijdens het productieproces geen dierproeven zijn gebruikt voor het testen van het product of de ingrediënten. Tevens mogen de producten of ingrediënten ook niet door een derde partij op dieren worden getest. 

Een dierproef is een experiment die op dieren wordt uitgevoerd. Beweegredenen hierachter zijn om medicijnen of andere producten te testen op veiligheid en werkzaamheid. Een positieve uitkomst geeft meer garantie op een veilige werking op mensen. 

Aangezien het dierenleed dat hieraan te pas komt afschuwelijk is worden dierproeven wettelijk gezien steeds meer verboden en worden er nieuwe methodieken ontwikkeld om dierproeven te vervangen.

Bij Creative Cosmetics zijn we dol op dieren. Wie Elma volgt weet hoe gek zij is op haar honden, Storm & Finny! Daarom bestaat ons assortiment alleen uit producten waarvan wij kunnen verzekeren dat het 100% dierproefvrij is. Zowel de verzorgingsproducten als make-up. 

 

Wat is dierproefvrije make-up?

Dierproefvrije make-up is make-up die niet op dieren is getest. Daarnaast zijn er tijdens het productieproces geen dierproeven gebruikt voor het testen van de producten of de ingrediënten. Tevens zijn de producten of ingrediënten niet door een derde partij op dieren getest. 

Het testen van cosmetica op veiligheid, werkzaamheid en ontwikkeling is vanaf 1997 al verboden in Nederland. Dit verbod geldt vanaf 2004 ook door heel Europa. Op 11 maart 2009 presenteerde de EU een verbod in heel Europa op het testen van cosmetische ingrediënten op dieren. Naar het testverbod, kwam er ook een handelsverbod. Sinds 2013 mogen er volgens de Cosmeticaverordening geen cosmetica meer worden verkocht op de Europese markt waarvan het product of de ingrediënt op dieren is getest. Dit betekent dat cosmetica die binnen de EU wordt verkocht en geproduceerd, gegarandeerd dierproefvrij zijn. 

Dit is natuurlijk al een grote overwinning waar wij als 100% dierproefvrije cosmeticamerk erg trots op zijn. Maar helaas ligt het allemaal nog iets ingewikkelder… 

Buiten de EU zijn dierproeven niet wettelijk verboden. In sommige landen, zoals China, is het zelfs verplicht om te testen op dieren om de veiligheid en werkzaamheid van een product te garanderen. Dit betekent dat producenten die buiten de EU hun producten verkopen, helaas niet automatisch dierproefvrij zijn. Het kan namelijk zo zijn, dat ze hun producten in de EU dierproefvrij verkopen, maar de producten in China laten testen op dieren. 

Kies je voor Creative Cosmetics minerale make-up, dan kies je voor 100% proefdiervrije producten. De producenten waar wij onze producten laten ontwikkelen, testen onze producten en ingrediënten niet op dieren. Tevens worden de producten of ingrediënten ook niet door een derde partij op dieren worden getest. 

Ook wordt Creative Cosmetics door de bovenstaande redenen niet in Azië verkocht en daarom voor die doeleinden ook niet getest op dieren. Zolang er nog geen diervriendelijke alternatieven zijn in Azië, staan wij niet open voor een samenwerking. 

 

 

Dierproefvrije verzorgingsproducten

De natuur en dieren zijn ons dierbaar. Daarom willen wij niet bijdragen aan dierenleed, zo ook met onze verzorgingsproducten. Daarom zijn al onze producten 100% dierproefvrij. 

Wist jij dat we naast visagisten ook schoonheidsspecialisten op onze klantenservice hebben zitten? 

Mocht je vragen hebben over onze dierproefvrije verzorgingsproducten kun je contact opnemen met onze klantenservice. Onze schoonheidsspecialisten en visagisten zitten klaar voor jou om online advies te geven over de verzorgingsproducten van Creative Cosmetics.

Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].

 

Is dierproefvrije cosmetica ook vegan? 

Regelmatig is hier nog verwarring over. Dierproefvrije en vegan producten worden vaak in één adem genoemd. Het zijn twee verschillende termen die met elkaar in verbinding staan, maar absoluut niet hetzelfde zijn. 

Voor het produceren van vegan cosmetica zijn er geen dieren misbruikt of gedood. Niet als grondstof, en niet tijdens het bereidingsproces. Alleen bij vegan cosmetica kun je met zekerheid zeggen dat er geen dierenleed heeft plaatsgevonden. Vergeet niet dat een dierproefvrij product alsnog dierlijke ingrediënten kan bevatten. 

Meer weten over vegan cosmetica?

Lees hier meer over in onze blog

 

Mocht jij nog vragen hebben over natuurlijke make-up en/of verzorgingsproducten. Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze visagisten en schoonheidsspecialisten zitten klaar voor jou om online advies te geven over de verzorgingsproducten van Creative Cosmetics. Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].