Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

 

Weet jij eigenlijk wat je dagelijks op je gezicht aanbrengt? Dit is iets waar steeds meer vrouwen zich mee bezighouden en steeds bewuster van worden. Wij vinden dat, als cosmeticabedrijf met 100% natuurlijke producten, ontzettend gaaf om te zien!! 

Toch is het soms lastig, indien je geen expert bent op dit gebied, om te achterhalen welke producten voldoen aan de strenge eisen om zich natuurlijk, dierproefvrij of vegan te mogen noemen. Daarom willen wij jou zo goed mogelijk informeren, zodat je meer te weten komt over de verschillende soorten ingrediënten. Zo weet jij precies wat de inhoud is van de producten en kun je keuzes maken die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren. 

Lees ook:

Wat is Vegan make-up?
Wat is Dierproefvrije make-up?
Wat is Minerale make-up?

 

Wat is natuurlijk? 

De term ‘natuurlijk’ is enorm breed en kent verschillende betekenissen. Natuurlijk is namelijk een woord dat verwijst naar de natuur. In de beauty-branche wordt er dan vaak verwezen naar natuurlijke grondstoffen. Grondstoffen zijn de ingrediënten en materialen die gebruikt worden tijdens het productieproces om een product te maken.

Verschillende grondstoffen worden in de natuur gevonden, denk aan aarde, olie, mineralen, hout en nog veel meer andere gewassen. 

Mineraal is voor ons de belangrijkste, natuurlijke grondstof. De make-up van Creative Cosmetics bestaat namelijk voor 100% uit mineralen.

Aan de term ‘natuurlijk’ hangt geen keurmerk vast, er gelden dan ook geen strenge richtlijnen voor wat ‘natuurlijk’ daadwerkelijk inhoudt. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn welke ingrediënten er in make-up en verzorgingsproducten zit. 

Wij gaan jou hierbij helpen, lees snel verder! 

 

Make-up op natuurlijke basis

100% natuurlijke cosmetica bevat enkel en alleen ingrediënten die afkomstig zijn uit de natuur. Dit zijn kruiden, extracten en oliën die zijn geproduceerd zonder synthetische pesticiden, mest of genetisch gemodificeerde ingrediënten. Daarnaast bevatten deze producten geen synthetische of chemische ingrediënten. 

Natuurlijke make-up is in tegenstelling tot make-up met synthetische ingrediënten beter voor de huid. Synthetische make-up kan bij langdurig gebruik de natuurlijke balans van de huid ontwrichten en de huid sneller irriteren. Natuurlijke make-up ondersteunt juist de natuurlijke balans van de huid. 

Niet alleen is natuurlijke make-up goed voor de huid, het is ook beter voor het milieu. Wanneer je gebruik maakt van synthetische make-up spoel je dagelijks restanten door bijvoorbeeld het afvoerputje van de wasbak. Hierdoor komen de chemicaliën terecht in het milieu. Daarnaast zijn natuurlijke producten vaak biologisch afbreekbaar. 

Wij hebben ons tijdens het creëren van onze make-up laten inspireren door de natuur. 

Mineralen zijn namelijk een natuurlijke grondstof. Deze mineralen worden verpulverd waardoor het gebruikt kan worden in het proces van het maken van natuurlijke make-up. Je zou bijna denken dat het een nieuwe uitvinding is. Maar we gaan hiervoor helemaal terug naar de Oudheid (3000 voor Christus tot 500 na Christus). Een bekend beeld is die van Nefertiti, met een zwarte lijn rondom haar ogen zien we dat make-up toentertijd al gebruikt werd.

Destijds was men enorm vindingrijk: gebruikten ze kool voor een eyeliner, lood om wimpers donkerder te maken en mineralen stenen werden verpulverd tot poeder zodat het aangebracht kon worden als oogschaduw en blush. 

Door de jaren heen is de techniek er flink op vooruitgegaan. De formules van de make-up producten en verzorgingsproducten zijn verbeterd waardoor wij vandaag de dag gezonde make-up voor de huid hebben.

Eveneens hebben wij ons bij het creëren van onze verzorgingsproducten laten inspireren door de natuur.

 

 

Natuurlijke verzorgingsproducten 

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten ook geen synthetische stoffen of chemicaliën. Ook al zijn deze stoffen wettelijk goedgekeurd, steeds vaker popt er bewijs op dat deze synthetische stoffen een negatieve impact hebben op de huid en op het milieu. Aangezien we ons steeds bewuster worden van wat we gebruiken als verzorging van de huid, komen we steeds vaker achter de voordelen van natuurlijke verzorgingsproducten. 

Wist jij dat we naast visagisten ook schoonheidsspecialisten op onze klantenservice hebben zitten? 

Wanneer je vragen hebt over onze natuurlijke verzorgingsproducten kun je contact opnemen met onze klantenservice. Onze schoonheidsspecialisten en zitten klaar voor jou om online advies te geven over de verzorgingsproducten van Creative Cosmetics. 

Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170of mail naar [email protected].

 

Make-up natuurlijke ingrediënten

Wanneer een product bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten staat dit aangegeven op de verpakking. Dit moet niet worden verward met vage claims als ‘bevat plantaardige ingrediënten’ of ‘natuurlijk’, welke al vermeld mogen worden als er 0.01% natuurlijke ingrediënten in het product zitten. 

Als je wilt achterhalen of een product écht natuurlijk is, kun je de ingrediëntenlijst bestuderen. Wanneer een natuurlijk ingrediënt heel hoog in de lijst staat, bevat het product een hoge concentratie hiervan. Hoe lager in de lijst, hoe minder concentratie er zit in het product. De kans bestaat dat de rest van de ingrediënten synthetisch zijn. 

Creative Cosmetics maakt alleen gebruik van 100% natuurlijke en minerale ingrediënten in de producten. Mineralen zijn in de natuur voorkomende vaste stoffen die zijn gevormd door geologische processen. Minerale make-up bestaat voor 100% uit gemicroniseerde mineralen. Veelgebruikte mineralen in minerale make-up is bijvoorbeeld Zinkoxide, Mica en Talk.

De ingrediënten worden met zorg en liefde gekozen. Wij putten inspiratie en kracht uit de natuur om het beste uit jezelf te halen. Door niet te werken met synthetische producten zorgen wij ervoor dat ook de meest gevoelige huid onze make-up kan dragen.

Momenteel werken we aan een digitale Ingrediënten Encyclopedie. Hierin worden alle ingrediënten uitgelicht die zijn verwerkt in onze make-up en verzorgingsproducten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet wat je op je huid aanbrengt en waarom wij voor bepaalde ingrediënten kiezen. 

Er bestaat verwarring over of natuurlijke ingrediënten ook dierproefvrij en vegan zijn? Dit kan lastig zijn als je hier geen kennis van hebt. En daarom gaan we dit voor je toelichten.

 

 

Natuurlijke vegan make-up 

Wanneer je gebruik wilt maken van vegan make-up wordt er geen gebruik gemaakt van dierlijke ingrediënten en komt er geen dierenleed aan te pas. Maar natuurlijke make-up is niet altijd dierproefvrij of vegan. Een dierproefvrij product hoeft ook niet altijd vegan te zijn. En een vegan product hoeft ook weer niet dierproefvrij en natuurlijk te zijn.

Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel ‘Wat is vegan make-up?

Een natuurlijk product kan namelijk ingrediënten bevatten zoals bijenwas of zijde, wat niet vegan is. Bijenwas wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in eye-primers. Wij zijn dan ook trots op onze natuurlijke & vegan eye-primer. Hier hebben wij bewust gekozen voor bloemenwas. Wil je meer weten over de eye-primer, bekijk dan onze Vegan Eye Primer hier.

Momenteel werken we aan een digitale Ingrediënten Encyclopedie. Hierin worden alle ingrediënten uitgelicht die zijn verwerkt in onze make-up en verzorgingsproducten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet wat je op je huid aanbrengt en waarom wij voor bepaalde ingrediënten kiezen. 

 

Biologische verzorgingsproducten 

Regelmatig krijgen we de vraag of onze verzorgingsproducten ook biologisch zijn. Want de term ‘biologisch’ wordt vaak samen gebruikt met ‘natuurlijk’.

Bij biologische producten zijn zowel de producten als het produceren van de producten geheel milieuvriendelijk, met andere woorden; alles is biologisch afbreekbaar en er zijn ook geen schadelijke stoffen gebruikt bij de productie, verpakkingsmateriaal en uitstoot van eventuele machines die gebruikt zijn bij het produceren.

Bij natuurlijke producten geldt dat alleen het product zelf geheel natuurlijk is en dus geen chemische, schadelijke of kunstmatige producten zijn toegevoegd aan het voedsel. Beide zijn dan dus met deze laatste kenmerken, met als verschil dat de biologische tevens met zowel milieuvriendelijke als met gerecyclede materialen tot stand zijn gebracht.

In onze verzorgingsproducten hebben wij gebruik gemaakt van 100% pure en biologische ingrediënten die kalmerend werken en de vochtbalans reguleren. Hiermee zijn onze producten ook geschikt voor de meest gevoelige huid. 

 

Mocht jij nog vragen hebben over natuurlijke make-up en/of natuurlijke verzorgingsproducten. In het Creative Cosmetics Team zitten ervaren schoonheidsspecialisten en visagisten die jij verder kunnen helpen.

Neem contact op met onze klantenservice. Onze schoonheidsspecialisten en zitten klaar voor jou om online advies te geven over de verzorgingsproducten van Creative Cosmetics. 

Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170of mail naar [email protected].