Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

 

Weet jij eigenlijk wat je dagelijks op je gezicht aanbrengt? Dit is iets waar steeds meer vrouwen zich mee bezighouden en steeds bewuster van worden. Wij vinden dat, als cosmeticabedrijf met 100% natuurlijke producten, ontzettend gaaf om te zien!! 

Toch is het soms lastig, indien je geen expert bent op dit gebied, om te achterhalen welke producten voldoen aan de strenge eisen om zich natuurlijk, dierproefvrij of vegan te mogen noemen. Daarom willen wij jou zo goed mogelijk informeren, zodat je meer te weten komt over de verschillende soorten ingrediënten. Zo weet jij precies wat de inhoud is van de producten en kun je keuzes maken die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren. 

Lees ook:

Wat is Dierproefvrije make-up? 

Wat is Natuurlijke make-up? 

 

Wat is vegan?

Vegan, oftewel veganisme, is een levenswijze waarbij het gebruik van dierlijke producten wordt vermeden. Dit zijn enerzijds producten van het dierlijk lichaam of producten die hiervan vervaardigd zijn en anderzijds door dieren voortgebrachte producten zoals wol en zuivel. 

Wie geen dierlijke producten eet, wil dierlijke producten ook niet gebruiken in de rest van hun levenswijze. Daarom vermijden veganisten dierlijke producten niet alleen in hun dieet, maar ook in hun kleding, verzorgingsproducten, accessoires, meubels, enz. 

De groeiende populariteit van het veganisme heeft onder meer te maken met het feit dat de consument meer bewust is gaan leven. Zij kiezen ervoor om het welzijn van de dieren en het milieu voorop te plaatsen. 

Als merk kunnen wij met trots zeggen dat al onze make-up en een viertal van onze verzorgingsproducten vegan zijn. Wij willen dat onze producten natuurlijk en gezond zijn. Voor mens, natuur en dier. 

Wat onze make-up vegan maakt, lees je hieronder verder. 

 

Wat is vegan make-up?

Cosmetica die wordt getest op dieren is sinds 2013 wettelijk in de EU verboden. Dit betekent dat in principe alle cosmetica die wordt geproduceerd en verkocht binnen de EU dierproefvrij is. Een kleine kanttekening: dierproefvrije cosmetica is niet per definitie vegan. 

Regelmatig is hier nog verwarring over. Dierproefvrije en vegan producten worden vaak in één adem genoemd. Het zijn twee verschillende termen die met elkaar in verbinding staan, maar absoluut niet hetzelfde zijn. 

Voor het produceren van vegan cosmetica zijn er geen dieren misbruikt of gedood. Niet als grondstof, en niet tijdens het bereidingsproces. Alleen bij vegan cosmetica kun je met zekerheid zeggen dat er geen dierenleed heeft plaatsgevonden. Vergeet niet dat een dierproefvrij product alsnog dierlijke ingrediënten kan bevatten. Laat je daarom niet misleiden door termen als ‘proefdiervrij’ of ‘cruelty free’. Maak je de keuze om vegan producten te gebruiken, wees je dan hier bewust van! 

Als merk kunnen wij met trots zeggen dat al onze make-up producten 100% vegan zijn. Heb jij vragen over onze natuurlijke, minerale make-up of de natuurlijke ingrediënten die hierin zitten verwerkt? 

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze visagisten en schoonheidsspecialisten zitten klaar voor jou om online advies te geven over de Vegan Makeup van Creative Cosmetics. 

Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].

 

 

Natuurlijke vegan make-up ingrediënten

Als je wilt achterhalen of een product écht vegan is, kun je de ingrediëntenlijst bestuderen. Kijk vooral uit voor de meest voorkomende dierlijke ingrediënten. Hiervoor hebben wij een handige lijst gemaakt.

De volgende producten gemarkeerd met een ‘*’ kunnen ook van plantaardige of synthetische oorsprong zijn. Dit wordt vermeld bij het product. Indien dit niet wordt genoemd, kun je dit altijd navragen bij het merk of de producent. 

Bijenwas (Cera Alba) / Honing *

Geproduceerd door bijen

Wordt voornamelijk verwerkt in lippenbalsem, handcrème en maskers

Karmijn / CI75470

Afkomstig van de schildluis

Het geeft lippenstift, gezichtspoeder en nagellak de roze/rode kleur

Collageen 

Afkomstig uit slachtafval van dieren

Wordt verwerkt in crèmes en lotions als vulmiddel voor rimpels

Elastin * 

Afkomstig uit Runderafval 

Wordt verwerkt in crèmes en lotion en behoudt de elasticiteit van de huid

Parfum * 

Onder de term parfum kunnen honderd ingrediënten worden verstaan 

Glycerin * 

Afkomstig uit dierlijk vet en talg

Wordt verwerkt in crèmes en lotion als vochtinbrengend middel 

Hyaluronic acid * 

Afkomstig uit haan kammen of rund

Wordt verwerkt in crèmes en peelings

Keratin

Afkomstig uit huid, haar en nagels

Wordt verwerkt in haar producten als versteviger 

Lactic acid *

Afkomstig uit bloed, spieren of melk 

Werkt als conserveermiddel in allerlei cosmetica

Lanol / Lanlin / Lanolate 

Afkomstig uit de wolvet van schapen 

Wordt verwerkt in crèmes en lotions als vochtinbrenger en verzachter

Retinol *

Afkomstig uit lever of eieren

Ondersteunt bij het herstellend vermogen van je huidcellen 

Vitaminen * 

Afkomstig voornamelijk uit vissen

Wordt verwerkt in allerlei cosmetica om de huid te ondersteunen 

Zijde * 

Geproduceerd door zijderupsen 

Wordt verwerkt in haarproducten en lotions om het te verzachten 

 

Wat onze make-up en verzorgingsproducten zo speciaal maakt, is dat ze bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Elk met zorg geselecteerd voor een liefdevolle verzorging van de huid. 

Daarnaast hebben we veel dierlijke ingrediënten vervangen door ingrediënten van plantaardige oorsprong. Zoals bloemenwas in plaats van bijenwas. Bijenwas is namelijk een veelvoorkomend ingrediënt in eye-primers. Wij hebben in onze Eye-primer bloemenwas verwerkt in plaats van bijenwas. Een bewuste keuze, aangezien de Nederlandse bij ernstig wordt bedreigd. 

Momenteel werken we aan een digitale Ingrediënten Encyclopedie. Hierin worden alle ingrediënten uitgelicht die zijn verwerkt in onze make-up en verzorgingsproducten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet wat je op je huid aanbrengt en waarom wij voor bepaalde ingrediënten kiezen. 

 

 

Vegan verzorgingsproducten 

Zoals eerder benoemd, wordt bij vegan make-up geen gebruik gemaakt van dierlijke ingrediënten en komt er geen dierenleed aan te pas. Dit principe geldt ook voor vegan verzorgingsproducten.

Als merk kunnen wij met trots zeggen dat wij es producten binnen onze verzorgingslijn hebben die 100% vegan zijn. 

 • de Sensitive Repair Fluid

De Sensitive Repair Fluid is een milde, hypoallergene verzorging. De textuur van de fluid voelt luchtig en soepel aan en is makkelijk te verdelen over de huid.

Een echte vitamine boost voor je huid!

 • de Reinigingslotion

De Reinigingslotion is een verfrissende gezichtsreiniger die de huid tot diep in de poriën zuivert. De lotion reinigt tot de laatste restjes vuil verdwenen zijn en zorgt ervoor dat de poriën niet verstopt raken.

 • de Oogcrème

De Oogcrème geeft de tere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient. De milde crème hydrateert optimaal en zorgt voor een gezonde uitstraling.

 • de Nachtcrème

De Nachtcrème is een luchtige, zachte crème die snel wordt opgenomen zodat de huid tot rust kan komen na een drukke dag. De voedende werkstoffen ondersteunen het herstellingsproces gedurende de nacht.

 • de Sensitive Sun Protection SPF 30

De Sensitive Sun Protection is een krachtige en hydraterende milk die jouw huid optimale bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling. Het verzacht, herstelt de vochtbalans, beschermt en ondersteunt de huid in het natuurlijk herstelproces.

 • de Pure & Organic Rose Water 

De Pure & Organic Rose Water is een verfrissende verzorging die de huid hydrateert en revitaliseert. De lichtzoete geur van rozen geeft je een ontspannen gevoel. Bij dagelijks gebruik van het milde rozenwater wordt de huid weer glad, zacht en stralend.

 

Wist jij dat we naast visagisten ook schoonheidsspecialisten op onze klantenservice hebben zitten? 

Wanneer je vragen hebt over onze verzorgingsproducten kun je contact opnemen met onze klantenservice. Onze schoonheidsspecialisten en zitten klaar voor jou om online advies te geven over de verzorgingsproducten van Creative Cosmetics. 

Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].

 

Biologische verzorgingsproducten en make-up

Om het allemaal nog meer verwarrend te maken, wordt ook de term ‘biologisch’ vaak samen gebruikt met vegan. 

Bij biologische producten zijn zowel de producten als het produceren van de producten geheel milieuvriendelijk, met andere woorden; alles is biologisch afbreekbaar en er zijn ook geen schadelijke stoffen gebruikt bij de productie, verpakkingsmateriaal en uitstoot van eventuele machines die gebruikt zijn bij het produceren.

Bij natuurlijke producten geldt dat alleen het product zelf geheel natuurlijk is en dus geen chemische, schadelijke of kunstmatige producten zijn toegevoegd aan het voedsel. Beide zijn dan dus met deze laatste kenmerken, met als verschil dat de biologische tevens met zowel milieuvriendelijke als met gerecyclede materialen tot stand zijn gebracht.

Biologisch kan ook gelden voor dieren. Maar dit betekent niet dat het product, grondstof of ingrediënt dierproefvrij of vegan is. 

Hiermee willen wij verduidelijken dat ook deze twee termen vaak met elkaar in verbinding staan, maar zeker niet hetzelfde zijn. 

In onze verzorgingsproducten hebben wij gebruik gemaakt van 100% pure en biologische ingrediënten die kalmerend werken en de vochtbalans reguleren. Hiermee zijn onze producten ook geschikt voor de meest gevoelige huid. 

 

Veganistische verzorgingsproducten

We zijn in bezit van zes geweldige, 100% vegan verzorgingsproducten die niet alleen lief zijn voor jouw huid, maar ook een positieve impact leveren op milieu en dier. 

 • de Sensitive Repair Fluid
 • de Reinigingslotion
 • de Oogcrème
 • de Nachtcrème
 • de Sensitive Sun Protection SPF30
 • de Pure & Organic Rose Water

Mocht jij nog vragen hebben over natuurlijke make-up en/of natuurlijke verzorgingsproducten. In het Creative Cosmetics Team zitten ervaren schoonheidsspecialisten en visagisten die jij verder kunnen helpen.

Neem contact op met onze klantenservice. Onze schoonheidsspecialisten en zitten klaar voor jou om online advies te geven over de verzorgingsproducten van Creative Cosmetics. 

Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].