Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Natuurlijke zonbescherming FAQ

Met de komst van de natuurlijke zonbescherming bij Creative Cosmetics kwamen ook enorm veel vragen. Wij hebben ze allemaal voor jullie verzameld. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht via WhatsApp 0252 745 170 of mail naar [email protected]

 

Waarom hebben jullie een zonnemelk in plaats van een zonnecrème? 

Een zonnebrandcrème is een huidverzorgingsproduct waarvan de samenstelling dikker en romiger is dan een melk. In dit geval is het vetgehalte hoger dan het watergehalte. Door het hogere vetgehalte in de crème trekt het product minder snel in de huid en laat het vaak een lichte vetlaag achter op het huidoppervlakte. 

Een melk is een zacht en mild huidverzorgingsproduct. Vergeleken met een crème bevat melk meer water, waardoor de substantie dunner is. Om deze reden trekt de melk sneller en makkelijker in.

Bij het aanbrengen van een zonnemelk op de huid verdampt het water. Na verdamping van het water blijft er een zeer dun laagje vet achter op de huid. Hierdoor zal je huid minder vet aanvoelen dan na het gebruik van een crème.

 

Moet je ook in de lente jezelf insmeren van zonnebrand? 

Tijdens de donkere winterdagen worden wij veel minder blootgesteld aan de zon. Wanneer de zon in het voorjaar eindelijk begint te schijnen, gaan mensen massaal langdurig in de zon zitten. 

Door de stand van de zon ten opzichte van de aarde en de verandering in luchtlagen is de zon in het voorjaar een stuk feller. Daarbij zijn wij met de net gepasseerde winter niet bestendig tegen de felle straling. Dit maakt de huid meer kwetsbaar voor verbranding en daarmee schade aan onze huid. 

Daarom is het ontzettend belangrijk om de hoeveelheid zon op te bouwen en je lichaam te beschermen met een natuurlijke zonnebrand. Ons lichaam heeft tijd nodig om te werken aan zijn zelfbeschermende mechanisme. 

 

Waarom hebben jullie een zonnemelk met SPF20 en SPF30, maar geen met factor 50?

Bij het kiezen van een goede zonnebrand kijk je onder andere naar de zonnefactor. Er zijn verschillende hoogtes in factoren. Dit verschilt van factor 10 tot factor 50. Maar waarom een factor 20 of 30 gebruiken als er ook een factor 50 te koop is?

Factor 20 is de meest effectieve dosering voor de bescherming van je huid. Uit onderzoek blijkt dat factor 20 95% bescherming biedt tegen schadelijke UVA en UVB stralen. Factor 30 geeft 97% bescherming en factor 50 geeft 98% bescherming. Voor de huid geeft dit een minimale extra bescherming. 

Door factor 50 te dragen ben je dus niet per definitie langer en beter beschermd dan met een factor 20 of 30. Mensen vergissen zich hier vaak in. Ze smeren zich daarom minder vaak in en stellen hun huid langer bloot aan de zon. Met schadelijke gevolgen! 

Het gaat hier voornamelijk over het aantal keer dat jij een hoeveelheid zonnebrand insmeert.

 

Hoe vaak en hoeveel moet ik mezelf insmeren op een dag? 

Het is van essentieel belang dat je je vaker op een dag, om de circa 2 à 3 uur, je insmeert. De hoeveelheid is hierbij ook van belang. Het heeft namelijk geen zin om een dikke laag aan te brengen. De huid kan maar een bepaalde hoeveelheid opnemen. Daarom is het veel effectiever als je vaker smeert in plaats van in een keer een flinke hoeveelheid. 

De Sensitive Sun Protection is een dunne substantie. Om die reden kun je het heel zuinig gebruiken. Gebruik een kleine hoeveelheid, pas die dun toe en smeer goed uit. 

 

Ik ben verbrand! Wat nu? 

Het feit dat je verbrandt, heeft grotendeels te maken met het te weinig insmeren van de huid met een beschermende zonnebrand. Daarnaast heb je geen preventieve maatregelen genomen zoals beschermende kleding en de zon op het heetst van de dag vermijden. 

Wanneer je merkt dat je huid verbrand is, ga dan direct uit de zon en koel je huid door middel van een lauwe douche of een natte handdoek. Je huid heeft hierna tijd nodig om te herstellen. Blijf daarom na het verbranden van je huid zoveel mogelijk binnen en zoek een koele ruimte op. 

Jij kunt het natuurlijke herstelproces ondersteunen door nazorg te geven aan de verbrande huid met de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel

 

Wat is een minerale filter?

De natuurlijke zonnefilter die verwerkt is in de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics is een minerale filter. Deze minerale filter wordt gevormd door de mineralen zinkoxide en titaniumdioxide. Van nature weerkaatsen deze minerale kleurstoffen het zonlicht. 

Titaniumdioxide is een van de meest gebruikte natuurlijke zonnefilters. Het komt in de natuur voor als de mineralen rutiel, anataas of brookiet. Deze witte kleurstof beschermt de huid tegen schadelijke UV-B, en deels UV-A, stralingen. 

Zinkoxide is een minerale kleurstof die wordt gewonnen uit het mineraal zink. Zinkoxide is superieur aan titaniumdioxide, aangezien zinkoxide de huid beschermt tegen zowel schadelijke UV-A en UV-B stralingen. 

Beide kleurstoffen zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid, aangezien er zelden een allergische reactie optreedt. 

 

Laat de natuurlijke zonnemelk een witte waas achter? 

In de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics zitten zeven plantaardige oliën, plantaardige siliconen, butters en waxen verwerkt die zorgen voor de makkelijke smeerbaarheid en verdeling van de minerale filters waardoor er geen witte waas ontstaat. Daarnaast maken wij geen gebruik van nanotechnologie of coating. 

 

Is de zonnemelk waterbestendig? 

Naast dat de minerale filter Zinkoxide de huid beschermt tegen zowel schadelijke UV-A en UV-B stralingen, zorgt het ook voor een hoge waterresistentie. Zinkoxide maakt namelijk een ondoordringbare barrière aan op je huid. Hierdoor wordt de huid afgesloten van invloeden van buitenaf. Daardoor ben je direct tegen de zon (UVA/UVB) beschermd en is de zonnebrand zeer waterresistent.

Wij willen wel benadrukken dat het waterresistent is, niet waterproof. Breng daarom na het zwemmen of bij hoge transpiratie een nieuwe laag Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics aan op de huid.

 

Veel zonnebrandproducten zijn schadelijk voor het milieu. Hoe zit dat met de natuurlijke zonnemelk?

De natuurlijke zonnemelk is door haar natuurlijke ingrediënten, de minerale filter zinkoxide en door niet gebruik te maken van nanotechnologie de meest vriendelijke zonnebrand voor het mariene ecosysteem. Uit studies is gebleken dat de minerale filter zinkoxide (zonder het gebruik van nanotechnologie) de koralen niet aantast en niet gelinkt kan worden, in tegenstelling tot chemische filters, aan verbleking. Deze zonnebrand is dus toegestaan op Hawaï.

In veel onnatuurlijke zonnebrand zitten synthetische en chemische uv-filter en nanotechnologie verwerkt die de vitaliteit van het mariene ecosysteem aantast: onder andere koraalriffen verbleken, DNA schade wordt veroorzaakt en uiteindelijk sterft koraal af.

Wat is het verschil tussen de oude zonnebrand en de Sensitive Sun Protection SPF20 en SPF30? 

Het viel ons op dat bij het aanbrengen van de oude zonnebrandcrème het product niet optimaal uitsmeerde. Daarnaast liet het product een witte waas achter op de huid door het minerale filter. Wanneer er vervolgens make-up werd aangebracht op de ingesmeerde huid, gaf dit een ongewenst effect. Bij het ontwikkelen van de Sensitive Sun Protection hebben wij deze verbeterpunten meegenomen om een nog fijnere 'zonervaring' te creëren. Ook hebben wij de geurbeleving geoptimaliseerd. 

 

Ik heb last van zonneallergie en mijn rosacea verergert in de zon. Is de Sensitive Sun Protection hier ook geschikt voor? 

De Sensitive Sun Protection is zeer geschikt voor de gevoelige huid met huidaandoeningen zoals rosacea en zonneallergie. Doordat de Sensitive Sun Protection geen synthetische of chemische stoffen bevat heeft het geen negatief effect op de rosacea. Door de puur, natuurlijke samenstelling van de zonnebrand geeft het juist een verzorgend en verzachtend effect. 

Ook Elma heeft last van rosacea en zonneallergie. Ben je benieuwd wat voor positief resultaat de Sensitive Sun Protection heeft op haar gevoelige huid? Bekijk dan deze video

 

Is de natuurlijke zonbescherming van Creative Cosmetics anti-aging?

De natuurlijke ingrediënten die zijn verwerkt in de Sensitive Sun Protection SPF 20 en SPF 30 hebben ieder een aandeel in de beschermende, verzachtende en conditionerende eigenschappen van de zonnemelk. 

Een belangrijke eigenschap die wij willen integreren in de natuurlijke zonnemelk is anti-aging. De schadelijke stralen van de zon zijn namelijk de hoofdoorzaak van vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Hierdoor verliest de huid zijn elasticiteit en stevigheid, met als gevolg rimpels en fijne lijntjes. 

Daarom selecteerden wij ingrediënten die een intense en voedende werking hebben en de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Voedende ingrediënten zoals Macadamianoot olie, Zonnebloemolie en Druivenpit olie. 

Wil jij meer weten over de anti-aging ingrediënten in onze natuurlijke zonnemelk? Lees dan: 

Ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand SPF 20
Ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand SPF 30

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »